En dans med svåra steg...

Alla inlägg under november 2008

Av Jempajenny - 6 november 2008 16:30

Nu har vi varit hemma hos en annan mamma och hennes son som bor här i området. Det är jätteskönt att träffa någon annan vuxen på dagarna tycker jag. Sonen är 7 månader, så han är ju lite äldre än Agnes men då kan ju jag fråga mamman en massa om hur hon hade det när han var i samma ålder som Agnes.


Vi har amningsstrul nu igen... Idag var jag tvungen att ge henne en flaska på dagen. Hon var jättegrining och tillslut (efter att ha ammat flera gånger och hon inte blev nöjd) fick hon 100 ml tillägg. Hon slukade det och somnade. Dock vaknade hon efter lite drygt en timme och var gnällig. Så hon fick båda brösten igen... Jag börjar tro att det inte finns någon botten i henne! Eller att jag har extremt lite mjölk... Men konstigt nog kan hon vissa dagar äta från ett bröst och vara nöjd i alla fall 2 timmar och sen är det dagar som idag då hon är bottenlös... Fattar inte nått!

Av Jempajenny - 6 november 2008 11:46

Agnes Agnes

Agnes 

Dagens bilder är tagna i Agnes babygym. Hon gillar att ligga där och titta på alla fina saker. Ibland slår hon till en leksak som hänger där, fast inte medvetet än. Hon ligger också och "pratar" med leksakerna. Men efter ett tag blir det ensamt och tråkigt att ligga där så då vill hon vara hos mamma eller pappa igen.

Dagens outfit består av en urgullig kattbody (Traderafynd), ett par velourbyxor från Lindex och strumpor från POP.

Av Jempajenny - 5 november 2008 17:28

Vi är ju lärare både jag och Agnes pappa. En gång per termin har man utvecklingssamtal med de elever man ansvarar för. Nu har R börjat sina samtal vilket innebär att han kommer hem senare på kvällen. Idag t ex börjar hans sista samtal vid 17.30, så han är nog inte hemma före 18.15 Jag tycker det är tråkigt när han har så långa dagar, både för min och Agnes skull. Som tur är handlar det ju bara om 2 veckor/termin. Jag är nog lite bortskämd också då R åker tidigast 7.45 på morgonen och oftast kommer han hem innan 15.30

Av Jempajenny - 5 november 2008 16:42

Agnes somnade själv i babysittern för en kvart sen! Visserligen efter extra mat och ordentlig gungning...men hon somnade! På dagarna somnar hon annars bara i famnen, i sjalen/selen eller i vagnen på promenad (hon vaknar när vagnen stannar). Fantastiskt! Så nu kan jag sitta här och blogga utan en bebis i famnen...

Av Jempajenny - 5 november 2008 16:21

På söndag är det som bekant Fars dag. Jag gillar väl egentligen inte kommersiella högtider, men nu är det ju faktist första gången Agnes pappa kan bli firad, så jag har beställt en present till honom.

Fars dag firades första gången i USA på 1910-talet då en dotter ville hedra sin far som ensam uppfostrat henne och hennes 5 syskon. Mamman dog i barnsäng. På 30-talet kom traditionen till Sverige och firas andra söndagen i november. Så skänk en tanke ialla fall, till alla pappor där ute nu på söndag.

Av Jempajenny - 5 november 2008 15:15

 

Äntligen har USA fått en ny president! I natt stod det klart att den svarte, relativt unge demokraten Barack Obama vann presidentvalet mot republikanen John McCain. Det behövs verkligen lite förnyelse i USA:s styre. Och det kan ju inte bli värre än under Bushs tid vid makten...


Av Jempajenny - 5 november 2008 14:50

Den senaste veckan har Agnes varit gnälligare och skrikigare än någonsin förr! Hon är annars ett glatt och nöjt barn, gnäller lite när hon är trött och skriker om hon blir hungrig och mamma inte är där med bröstet tillräckligt fort. Men som sagt, nu har hon haft en period då hon varit gnällig och skrikig utan, till synes, anledning. I boken "Växa och upptäcka världen" står det att när barnet är mellan 7 och 9 veckor blir det allt mer krävande; gnälligare, klängigare, skrikigare, då de genomgår en utvecklingsfas då. När de gått igenom denna fas ska de kunna nya färdigheter. Kruxet är bara att jag tycker att hon kunde detta redan INNAN denna "gnällperiod".

Agnes blir 10 veckor på lördag (inte klokt vad tiden går) och då har det ofta lugnat ner sig - för att sätta igång igen runt 12 veckor.

Ja, ja - jag upplever iallafall att Agnes är mycket lugnare idag än hon varit de senaste dagarna, så det stämmer nog att det varit en utvecklingsfas.


Kan varmt rekommendera boken "Växa och upptäcka världen"

Du kan beställa boken fraktfritt för 39:- här.


Av Jempajenny - 5 november 2008 12:19

Nu finns en ny tävling på Bambis blogg. Klicka här för att komma till tävlingen! Du kan vinna ett par Odd Molly-torgvantar från FolkArt

Presentation


Välkommen! Så trevligt att just du hälsar på. Lämna gärna ett avtryck innan du går - det gör mig så glad att få kommentarer! För mer information om mig och bloggen klicka här nedan på "Visa presentation"

Lämna ett avtryck!

Fråga mig

0 besvarade frågor

Mina barn

  • Lilypie Third Birthday tickers
  • Lilypie First Birthday tickers

Samarbetpartners

Sök i bloggen

Kategorier

Senaste inläggen

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
          1
2
3 4 5 6 7
8
9
10
11 12 13 14
15
16
17 18 19
20
21
22
23
24 25
26
27 28 29 30
<<< November 2008 >>>

Tidigare år

Omröstning

När tror ni Angus bestämmer sig för att titta ut?
 26-27 december
 28-29 december
 30-31 december
 1-2 januari
 3-4 januari
 5-6 januari
 7 januari på BF!
 8-9 januari
 10-11 januari
 12-13 januari
 14-15 januari
 16-17 januari
 18-19 januari
 20-21 januari

Arkiv

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards