En dans med svåra steg...

Alla inlägg den 16 januari 2010

Av Jempajenny - 16 januari 2010 13:42

Som jag konstaterat innan så går verkligen tiden ruggigt fort! Första arbetsveckan avklarad. Det har flutit på jättebra med jobb och hämtning och lämning på förskolan. Det krävs självklart lite mer planering med t ex middagmat, tvätt och annat nödvändigt ont, men som sagt det rullar på fint. 


I helgen försvinner sambon iväg i eftermiddag och även i morgon eftermiddag (som vanligt!) då han ska till Göteborg och döma. Idag tar Agnes och jag det bara lugnt, men imorgon blir det en tur till Holsljunga och Pelle och Martina. 


Vi har kvar lite tomtar och adventsljusstakar lite här och var och en ambition är att få undan dem. Sedan finns det tvätt i tvättstugan att ta hand om. Jag skulle dessutom behöva gå igenom Agnes garderob då ganska mycket är för litet. Gjorde en del kap på KappAhl i veckan på halva reapriset. Det blev två par manchesterbyxor, en långärmad tröja och en fleecetröja för under 150:- Inte illa! Nu väntar jag på att Lindex ska sänka sin rea eller erbjuda 2 för 1. Har varit och snokat lite och det finns en del i Anges storlek 86/92 men jag tycker att det har varit lite för dyrt. Det gäller att ha is i magen... 


Sambon har varit duktig idag och burit in två pall pellets. Det har gått en hel del kan jag säga, när temperaturen legat mellan 8-18 minus. Idag ligger det runt nollan och blåser en hel del. Hoppas att det är tillfällig. För mig får gärna snön och vintern vara ett tag till. 


Hoppas ni alla får en fin helg!

Av Jempajenny - 16 januari 2010 13:36

Här kommer en liten (hm!) uppdatering av vad Agnes kan och gör nu för tiden vid 16,5 månads ålder.


Sova

Nu har Agnes gått över helt till att sova en gång per dag. Det har gått relativt smärtfritt och en anledning till det är att hon sover längre på morgnarna nu. Sovschemat ser  ut ungefär så här:


05.30-06.30 Någon gång häremellan vaknar Agnes och tar dag.

12-12.30 är det dags att sova middag. Vi försöker följa förskolans tider även på helger och lediga dagar. Agnes sover dock väldigt oregelbundet. Det blir allt mellan 40 minuter och 2 timmar.

18.45-19.00 är det dags att gå och lägga sig för natten. Efter att har varit lite orolig vid läggningen en kort period är vi nu tillbaka till att vi lägger Agnes i sängen, säger God natt och släcker och går ut. VI hör hur hon ligger och ”pratar” en stund (kanske berättar hon för Vovven och Kissen vad som hänt under dagen) för att somna inom 5 minuter. Agnes sover sedan i sin säng till runt 04 då hon oftast vaknar och får komma till oss. Ibland går hon upp själv, men oftast får någon av oss hämta henne.


Äta

Aptiten är det verkligen inget fel på! Agnes äter i princip allt som erbjuds. Hon älskar all sorts frukt och till frukost är kokt ägg en favorit. Agnes gillar också grönsaker och pillar ofta ur t ex kokt broccoli eller majs innan hon ger sig på resten av maten. Ibland erbjuder vi mjölk som måltidsdryck men ofta fördrar hon vatten att dricka. Agnes äter ju lunch på förskolan nu och till middag äter hon samma mat som vi med god aptit. Allt från köttbullar, potatis och sås till kycklingwok slinker ner. Välling blir det två gånger om dagen; vid 18 till Bolibompa och på morgonen när Agnes vaknar.


Göra/leka

Agnes är verkligen i en klätterfas nu. Det ska klättras upp på allt som går att klättra på. Hon skjuter runt stolarna här hemma för att kunna klättra upp och nå saker. Annars är det hoppa, springa som gäller. Finmotoriken är det inte heller något fel på. Agnes gillar att rita och kan stundtals sitta ganska långa stunder och pilla med småsaker. Hon är jätteduktig på att stoppa rätt kloss i rätt hål i klosslådan och hamrar gärna på sin bultbräda.


Agnes älskar vatten och kan stå länge i badrummet och ”tvätta sig” och ”borsta tänderna”. Eller vill hon stå vid diskbänken och ”diska”. Hon hjälper gärna till här hemma med matlagning, städning och går gärna små ärenden som att slänga saker i papperskorgen eller hämta något vi ber henne hämta.


På förskolan säger personalen att hon försöker interagera med de andra barnen genom att hon hämtar dem och vill att de ska följa med till ett annat rum och ”leka”.


Att lyssna på musik och dansa är också kul! Agnes snurrar gärna runt, runt tills hon blir så yr att hon ramlar på rumpan och skrattar.


Favoritlekarna är jage och titt-ut. Då kiknar Agnes av skratt. Att busa och bli kittlad är också fantastiskt roligt.


Böcker är fortfarande en favorit och vi läser ofta böcker här hemma. På TV är ”Lilla prinsessan” en höjdare, tycker Agnes och hon klappar händer och dansar när signaturen börjar.


Tala

Nu ”pratas” det en hel del härhemma men då på Agnes egna lilla språk. Hon behärskar dock ett antal ord:

Mamma, pappa, lampa (bapa), hej, hej då, nej (ej), aj, titt-ut (tittuuuh), där, oj och åhhh (när hon ser något hon tycker om) och hon härmar kossan (uuuh), hästen, bilen och vovven.


Vi är mäkta stolta över vår duktiga lilla tjeja!

Presentation


Välkommen! Så trevligt att just du hälsar på. Lämna gärna ett avtryck innan du går - det gör mig så glad att få kommentarer! För mer information om mig och bloggen klicka här nedan på "Visa presentation"

Lämna ett avtryck!

Fråga mig

0 besvarade frågor

Mina barn

  • Lilypie Third Birthday tickers
  • Lilypie First Birthday tickers

Samarbetpartners

Sök i bloggen

Kategorier

Senaste inläggen

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4 5
6
7 8 9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20 21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2010 >>>

Tidigare år

Omröstning

När tror ni Angus bestämmer sig för att titta ut?
 26-27 december
 28-29 december
 30-31 december
 1-2 januari
 3-4 januari
 5-6 januari
 7 januari på BF!
 8-9 januari
 10-11 januari
 12-13 januari
 14-15 januari
 16-17 januari
 18-19 januari
 20-21 januari

Arkiv

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards