En dans med svåra steg...

Alla inlägg under oktober 2010

Av Jempajenny - 7 oktober 2010 09:47

Jag säger bara fläckar på magen...


Det är helt otroligt vad man spiller och sölar ner sig när man har en tjockmage i vägen! Är det inte rester från frukosten eller tandkrämsfläckar (som man vanligtvis inte upptäcker förrän man åkt hemifrån och det är försent att byta tröja) är det ett salladsblad som hänger kvar från lunchen.


Teorierna kring varför det blir så här är många... Det som annars skulle hamna på bordet, i knät, i handfatet hamnar nu på magen som sticker ut. Eller kan det vara så att man pga magen inte kommer tillräckligt nära matbordet eller handfatet? Jag tror helt enkelt att det är så att armarna blir kortare under en graviditet och att man därför har svårare att pricka munnen. Vad tror du?!

Av Jempajenny - 6 oktober 2010 15:43

Dags att uppdatera min önskelista lite...


Jag har blivit stolt ägare av en MaM Eco-bärsjal! Yippie!


Jag lade upp en "Köpes"-annons på forumet Sjalbarn.se och fick napp omgående. Först var den en person som hade en äldre variant av MaM-sjalen att sälja. Den var gråblå med matchande mössa och tossor, men tyvärr i stl S/M och jag insåg att den skulle bli i kortaste laget.


Men sedan fick jag napp igen och denna gång blev det affär! Sjalen jag köpte är från MaM:s One-kollektion och det innebär att den är enfärgad och det ingår inte tossor eller mössa. Men vad gör det? Sjalen är ju det viktigaste. Idag låg det ett paket och väntade i brevlådan och gissa om jag blev glad. Sjalen kom i originalförpackning och enligt säljaren är det använd en gång, vid en fotografering så den är i absolut nysick. Färgen är "graphite" men jag tycker den är med svar än grå...

  

Sjalen är som sagt enfärgad med en liten applikation mitt fram som säger "PORTARE NECESSE EST" och om inte mina kunskaper i latin sviker mig helt tror jag det betyder ungefär "Att bära är nödvändigt" ("Bära nödvändigt är").


Jag fick betala 400:- inklusive frakt för sjalen och det tycker jag är ett bra pris. Nypris är ca 600:- exklusive frakt. Så nu kan jag bocka av en av tre saker på önskelistan. *nöjd"

Av Jempajenny - 6 oktober 2010 14:08

Jag vågar mig nog på ett litet hurra...


Det kändes som om jag åtminstonde borde klara godkänt på tentan jag hade idag. Men jag är seeeg i skallen... Sov dåligt i natt (kombination av gravidkropp och nervositet) och har suttit i fem timmar i sträck och bara skrivit, skrivit, skrivit...


Däremot ska jag inte klaga på var jag fick sitta och skriva tentan. Min kurs går ju på distans från Mittuniversitetet (Härnösand) men det går att skriva tentamen på annan ort. Jag kontaktade vuxenutbildningen här i Mark och fick komma och skriva tentan hos dem. Och jag satt inne på rektorns kontor, men mjuk, skön kontorsstol och allt! Lyxigt värrre!


Nu är jag hemkommen igen och ska lägga mig på soffan och vila en stund. Sent ikväll får vi finbesök från Eskilstuna. Familjen R med döttrar kommer och ska bo här några dagar. Det ska bli jättetrevligt att ses. Det blir inte så ofta.


Jo, jag måste ju skryta lite också! Agnes sov HELA natten i sin säng inatt. Jag vaknade till runt 05 av att hon låg och pratade lite och ropade lite halvhjärtat på pappa (jo, ser ni det är pappa som är favoriten här hemma...). Men jag lät henne vara och efter en stund blev hon tyst igen. Hon somnade om! Vid 06.30 ringde mitt larm på telefonen och då vaknade också Agnes och kom upptassande med Mao (hennes katt) under ena armen och nappen i munnen. Så duktigt är vår lilla Skrutta!


Två nätter innan inatt har hon dessutom kommit in själv till oss på natten (tidig morgon). Det är skönt att inte behöva hämta henne utan hon känner sig trygg nog att gå själv. Nackdelen är att hon hinner vakna till och har svårare att somna om. Särskilt om klockan är så mycket som 05-05.30 Vi hoppas att detta är rutiner som kommer att hålla i sig!

Av Jempajenny - 5 oktober 2010 12:21

Inatt vaknade jag (som vanligt) av att jag behövde vända mig om i sängen. Det var bara att plocka bort alla kuddar jag har till stöd, ta sats och rulla över på andra sidan (det underlättar inte att ha gipsat ben också kan jag säga). Men något hände i "rullningen" och jag fick världens värk under magen på högra sidan. Aj, aj, aj! Det måste ha varit ett ligament eller så som fick sig en törn - det kändes som om någon körde in en kniv! Så jag fick ligga kvar där jag låg, lite halvt om halvt i framstupa sidoläge, och profylaxandas en stund innan det släppte.


Det var tur att jag var ensam i sängen...

Av Jempajenny - 3 oktober 2010 19:44

Idag blev det så att vi tog en tur till Götet. Det var dags att hämta det jag beställt från Tupperware-partyt hos Anders och Åsa för några veckor sedan. Sambon ville även till Jula för att köpa elkontakter med fjärrkontroll.


Sagt och gjort så styrde vi kosan mot den stora staden i väst. Vi har faktiskt börjat att ta med den portala DVD:n när vi åker iväg till t ex Göteborg. Agnes är så mycket gladare i bilen om hon får titta på Pingu eller Timmy Lamm!


Det blev elkontakter inhandlade i Sisjön och då passade vi också på att hämta ut en Babybox från Babyproffsen. Egentligen hade jag tänkt hämta från Barnens Hus, för att slippa blöjhinken, men nu bidde det inte så. Innehållet i boxen var väl sådär... Lite blöjor, en tidning, något erbjudande från Go Boken, provpaket från Vanish och någon babyolja. Ingen leksak eller mugg eller så... Lite trist! Men det är ju gratis.


Sedan var det dags för lunch och det är här 80-talet kommer in... Vi var på jakt efter en thai-buffé men hamnade på en rätt sunkig kinakrog. Både sambon och jag blev lite nostalgiska och beställde varsin Tre Små Rätter. Det var verkligen inte igår man åt friterade räkor samt kyckling med sötsur sås och biff med bambuskott! Men det var förvånansvärt gott och Agnes gillade det också.


Sedan åkte vi hem till Åsa, Astrid och labradorprinsessorna. Fikade, barnen lekte och vi vuxna fick prata lite och ditten och datten. Trevligt som vanligt.


Dock blev det en liten miss med rutiner då Agnes inte fick sova efter lunch. Det resulterade i att hon endast sov 18 minuter i bilen hem. Så det har varit en trött och lite gnällig skrutta här hemma ikväll.


Nu har det dock varit väldigt tyst, från både sambon och dotter, en lång stund. Undra om de sover båda två?


Imorgon och på tisdag är det råplugg som gäller. Jag har min första tenta på onsdag.... Hua! Lite nervöst är det allt! Men det får ju gå som det går.


På återseende!

Av Jempajenny - 2 oktober 2010 21:27

Idag gav vi oss på ett litet improviserat Ullaredsbesök, självklart med ambitionen att besöka GeKås. Vinteroverall till Agnes stod högst upp på handlarlistan men självklart fylldes den på med lite annat smått och gott också. Dessutom var siktet inställt på skor till Skruttan.


Men... det bidde inget GeKås. Det var låååång kö när vi kom ner vid 9.30-tiden Vi tog en fika och handlade skor till Agnes på Sko Boo (ett par Gore Tex-liknande vinterkängor från Pax och ett par varmfodrade allvädersstövlar) och hoppades på att kön skulle minska. Men det blev tvärtom! Kön blev bara längre och längre... Så vi gav upp. Har man mindre än en timmes bilfärd ner känns det inte så svårt att ta det beslutet.


Istället styrde vi kosan mot Holsljunga och familjen Björklund-Christiansen. De var vänliga nog att bjuda på smaskig lunch, fika och lek och bus för barnen. Tack för en fin dag!


Vi beslöt att var lite slappa och beställa pizza till kvällsmat. Det var gott, men magen växer och växer så det får inte plats så mycket åt gången... Och naturligtvis kom halsbrännan som ett brev på posten. Men gott var det!


Det verkar som om en av mina önskningar på önskelistan kan gå i uppfyllelse... Mer om det framöver!

Av Jempajenny - 1 oktober 2010 11:52

Det var länge sedan ni fick en uppdatering av Agnes utveckling. Lillskruttan har hunnit fylla 2 år och är vår stora, lilla tjej. Här kommer lite utifrån rubriker jag tidigare haft här på bloggen.

 

Allmänt:

Har mest stl 98 på kläder nu. 92 fungerar fortfarande i byxor och vissa tröjor, men 98 sitter oftast bäst även om man får vika upp lite i ärmarna. I skor krävs stl 23-24.


Blöjstorleken är fortfarande nr 6 och vi använder mest Liberos Up & Go. Ett tag var hon jätteintresserad av att gå på pottan och sa till och med till på dagis (en gång) att hon ville bajsa på pottan. Men nu är det nog en vecka sedan hon satt på pottan. Vi får väl göra den lite mer spännande igen…


Sova:

Agnes somnar lite senare på kvällarna nu. Vi försökte förskjuta nattsömnen lite under sommaren och det har lyckats hyfstat. Klockan brukar vara närmare 19.30 innan skruttan somnar. Rutinerna kring sänggåendet är Bolibompa kl 18 följt av tvätt, blöjbyte och byte till pyjamas och därefter blir det ”lelle” (välling). Efter vällingen och lite gos i soffan eller i ”pappas äng” är det dags för tandborstning och sedan är det natt-i-natt. Efter mitt benbrott har det blivit så att Agnes somnat i vår säng, så att jag också kan natta, och hon sover då i vår säng hela natten. Men somnar hon i sin egen säng, vaknar hon oftast till under natten och vill komma till oss och sover resten av natten i vår säng.

Agnes verkar ha en inre väckarklocka som nu står på 06 (+- en kvart). Det finns definitivt ingen snoozeknapp, utan hon är klarvaken när hon vaknar. Men nu fungerar det att sätta på Barnkanalen en stund på morgonen, så ligger hon kvar i sängen och vi föräldrar får slumra en stund till.


Agnes sover middag efter lunch – allt mellan 45 minuter och 2 timmar. Vanligen blir det en dryg timme.


Äta:

Eftersom Agnes går på förskolan mellan 07.30 och 15.00 om dagarna nu, undantaget onsdagar då hon börjar 08.30 äter hon bara frukost hemma 3 dagar i veckan. Till frukost kan hon äta allt från gröt, till ”gogy” (yoghurt), ”mos” (smörgås) och ”mok” (mjölk). Kokt ägg är en klar favorit! De dagar hon äter på dagis, äter hon oftast ingenting på morgonen här hemma.


Lunch äter hon på förskolan och oftast äter hon bra. I perioder verkar hon ha varannan-dags-ätande där hon äter som en häst varannan dag och petar i maten nästa dag. Det är också ofta så att hon varannan dag äter kolhydrater (pasta, potatis, bröd) och nästa dag proteiner.


Middag äter vi tillsammans mellan 16-17. Som till lunch äter hon vissa dagar jättebra och andra sämre, men vi tvingar aldrig i henne något eller tvingar henne att sitta kvar vid köksbordet. Vi vill att matstunden ska vara en trevlig stund för hela familjen.


Kroppsligt:

Agnes har vuxit ordentligt nu i sommar. Vi har faktiskt ingen aning om hur lång hon är, men hon borde ju rimligtvis vara runt 90 cm. Viktmässigt vet vi inte heller hur hon ligger till.


Agnes har ju aldrig haft särskilt mycket hår, och det har hon inte nu heller, men med lite vilja kan man faktiskt få till en liten tofs i nacken och det går att  sover sätta i några hårspännen. Spännande, tycker Agnes, men det tar inte många sekunder innan tofsen och spännena åker ut igen.


Agnes är duktig motoriskt, hon kan hoppa jämfota, gå med växelvis fot upp och ner för trappor, är duktig på att cykla trehjuling. Hon gillar att klättar och att springa och låtsasramlar gärna och ofta medan hon utbrister ”lamla!” Men även finmotoriskt är hon duktig och kan pärla halsband, hon älskar att ”pippla” (klippa) och rita. I födelsedagspresent fick hon ett målarstaffli från IKEA vilket har varit en hit!


Leka/Tycker om att göra:

Agnes gillar att vara ute. Hemma på tomten har vi nu en sandlåda, gunga och rutschkana och det räcker ganska långt. Är vi inne leker hon en del med sina matvaror, hon handlar och lagar mat. Sedan Milli föddes har hon också blivit mer intresserad av dockor och vill byta på den och gå med dockan i vagnen. Hon är också mer bunden till sina gosedjur och ska ha med sig en ”kompis” till förskolan – oftast blir det Apan eller Mao (Kissen).


Men Agnes gillar också att köra med bilar och sin tågbana. Hon tycker om att lyssna på musik och dansa och sjunger gärna och högt. Hon har börjat läsa en del ramsor också som ”Fem små apor”. Agnes  ser gärna på TV. Favoriten under lång tid har varit ”Mimmy Mamm” (Timmy Lamm) men även Pingu, Molly och Totte är bra. Och som sagt Bolibompa, ser vi varje dag.

 

Prata

Agnes pratar mest hela tiden! Oftast talar hon fortfarande i 2-3 ordsmeningar, men hon kan måååånga ord. Och hon har spontant börjat berätta vad hon gör. Däremot kan hon inte berätta om något som inte sker här och nu. Hon kan inte berätta om vad de gjort på dagis eller om vad hon ska göra i helgen. Pratet gäller här och nu. Agnes har en del egna varianter av ord och kallar sig själv för ”Nassis”.


  

Paketöppning på tvåårsdagen

Presentation


Välkommen! Så trevligt att just du hälsar på. Lämna gärna ett avtryck innan du går - det gör mig så glad att få kommentarer! För mer information om mig och bloggen klicka här nedan på "Visa presentation"

Lämna ett avtryck!

Fråga mig

0 besvarade frågor

Mina barn

  • Lilypie Third Birthday tickers
  • Lilypie First Birthday tickers

Samarbetpartners

Sök i bloggen

Kategorier

Senaste inläggen

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4
5 6 7 8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18 19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30 31
<<< Oktober 2010 >>>

Tidigare år

Omröstning

När tror ni Angus bestämmer sig för att titta ut?
 26-27 december
 28-29 december
 30-31 december
 1-2 januari
 3-4 januari
 5-6 januari
 7 januari på BF!
 8-9 januari
 10-11 januari
 12-13 januari
 14-15 januari
 16-17 januari
 18-19 januari
 20-21 januari

Arkiv

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards