En dans med svåra steg...

Alla inlägg under oktober 2009

Av Jempajenny - 23 oktober 2009 20:01

Imorgon ska sambon döma handboll så jag och Agnes följer med till Göteborg och passar på att hälsa på en "gammal" arbetskamrat från äldreomsorgstiden. Hon har två barn, och den minsta är också -08:a, men född i januari. Vi har inte setts på jättelänge så det ska verkligen bli trevligt att ses igen!


Det blev väl sådär med fredagsmyset... Agnes sover, sambon sover på soffan och jag sitter här vid datorn med ett glas vin och "Dobidoo" på TV.

Av Jempajenny - 23 oktober 2009 14:08

Så där ja! Nu är denna arbetsvecka äntligen slut och vi har lov! Jag ska förvisso arbeta lite på måndag, men det ska bara bli skönt att sitta i lugn och ro och rätta prov, rensa lite papper och planera resten av terminen.


De senaste dagarna har jag varit så trött att jag slocknat på soffan om kvällarna. Så tidigt att jag inte ens vill skriva några klockslag. Det ska bli grymt skönt att få lite paus från arbetet och bara umgås med familjen. Vi åker ner till Kalmar och Agnes mormor och morfar i nästa vecka. Det känns liksom lite mer som ledigt om man åker iväg. Men först är det fredagsmys och helg!

Av Jempajenny - 21 oktober 2009 09:00

Idag har vi äntligen lite sol här i Mark! Det har varit regn och rusk några dagar, så det är skönt med lite solsken. Inte för att jag får vara ute och njuta, men ändå. Bara att se ut på den strålande solen gör att man blir lite piggare.


I eftermiddag kanske jag ska gå ut i trädgården och ta ett röj där, innan vintern kommer på allvar. Vi får se. Nu ska jag först och främst klara av skoldagen. Dubbellektion SO med en 7:a hägrar...



Av Jempajenny - 20 oktober 2009 19:07

Nu har mitt efterlängtade körkort kommit! Jag och Agnes var och hämtade det på posten i eftermiddags. Och jag ser ju faktiskt riktigt normal ut! Flört


 

Det var verkligen lägligt att jag klarade körkortet nu, för min banklegitimation gick ut i slutet av sommaren och mitt pass går ut i november så förutom att det är underbart att få köra bil så behövde jag också en legitimation.


Agnes har mått bra idag. Ingen feber. Jag undrar om det är tänderna som spökar... Dock säger ju läkarna att barn inte får feber vid tandsprickning. Men tusentals föräldrar hävdar ju motsatsen.


Sambon och Agnes har hunnit med en massa idag. De har varit och hälsat på Martina och Pelle, varit på sambons (och numera även min) skola för att begära en dags föräldraledigt per vecka nästa termin, har varit hemma hos Jonas och Edvin (från föräldragruppen) där även Jenny och Joel var. Joel drämde en maraccas i huvudet på Agnes. Nu är det nästan löjligt vad mycket blåmärken hon har! Och bara för någon vecka sedan satt vi och pratade om hur sällan Agnes slår sig nu för tiden.


Imorgon är det nytt försök att komma iväg på babysim för sambon och Agnes. Sambon ska då också anmäla oss till en fotografering i vattnet.


Tjing på er!

Av Jempajenny - 20 oktober 2009 13:41

Idag kom jag på att vi inte har någon arbetslagsträff i eftermiddag! Tjoho! Detta innebär att vi slutar redan kl 15.15 Skönt!


Jag ska svänga förbi min trafikskola på vägen hem, med en blomma och sista betalningen. Jag är jättenöjd med utbildningen och bemötandet på trafikskolan! Även en gammal "tant" som jag kände sig hemma!


Nu ska jag riva av de sista lektionerna och sedan är det tack för idag. Jag har inte haft kontakt med sambon så jag vet inte hur Agnes mått idag. Hon var i alla fall feberfri i morse.



Av Jempajenny - 19 oktober 2009 18:44

Idag har Agnes haft feber igen. Utan några andra symptom... Så hon och sambon har tagit det lugnt idag. Nu fick hon lite febernedsättande inför kvällen och sover gott i sin säng. Det är lite märkligt de här feberdagarna hon har haft.


Inatt sov hon också lite oroligt och vaknade tidigt! Hon låg och snurrade runt i vår säng, men somnade inte om utan vill gå upp innan 05! Hoppas verkligen att det bara är tillfälligt. Varken jag eller sambon har lust att gå upp så tidigt igen.


Nu har nedräkningen inför höstlovet börjat på allvar! 1 dag avklarad 4 dagar kvar... Vi har arbetsdag på måndag i nästa vecka, men det är en kompetensutvecklingsdag och jag tänker nog ta den till att studera här hemma. Vi får se. Innan veckan är slut ska jag ha bestämt mig och lämnat in hur jag gör till mina rektorer.


Jag kommer ihåg att jag så här års, förra året, skrev ett inlägg om att jag då inte hade någon som helst koll på vilken vecka det var. Nu kan jag säga att jag har stenkoll igen! Vecka 43 är det och vecka 44 är det lov!

Av Jempajenny - 19 oktober 2009 11:15

Ni må tro att jag är så nöjd över att jag numer kan ta bilen till jobbet och slipper cykla i snålblåst och ösregn!

*sitter och myser*

Av Jempajenny - 18 oktober 2009 19:16

Idag har det inte varit en av Agnes bästa dagar... Hon har slagit sig hur många gånger som helst! Morgonen började med att hon rasade in i dörrkarmen med huvudet före. Aj!


Vi bestämde oss för att ta en tur in till Göteborg idag och hälsa på Åsa och Astrid och äta söndagslunch på IKEA. Sagt och gjort. Vi åkte hemifrån vid 09-tiden, lagom till Agnes förmiddagslur. Men innan vi kom iväg gjorde skruttan en vurpa till och slog i huvudet.


Vi åkte hem till Åsa och Astrid så barnen fick leka lite. Det var roligt! Och det är ju alltid roligt att klappa på labradorerna. Sedan for vi till IKEA. Agnes älskar att vara där. Hon får god mat, har massor med folk att se på och dessutom får man leka lite på barnavdelningen. IKEA rules!Men när Agnes undersökte två "Bekväm" trappstolar, snubblade hon och lyckades skalla båda två, så hon fick två nya blåmärken.


Efter lunch styrde vi kosan mot Mark igen och vi var hemma vid 15. Då hade Agnes sovit i bilen och var pigg och glad och ville promenera en sväng. Vi hamnade borta hos Jenny och Joel som var ute i sin trädgård. Då kom första utomhusvurpan. Agnes ramlade framåt och landade på munnen. Aj, aj! Det gick som tur var inte hål. När vi gick hem igen kom vurpa nr 2, då Agnes ramlade huvudstupa framåt och landade på näsan. Denna gång skrapade asfalten upp den söta lilla näsan.


Efter middag gick vi bort till Jenny och Joel igen och då lyckades Agnes fastna med fingret i en av Joels traktorer och rev upp sitt lilla finger. Aj igen!


Och dagen avslutades med blodvite, då jag upptäckte att det blödde i Agnes mun vid tandborstningen. Troligen var det en gammal skada på "läppsträngen" som fick upp.


Men trots alla dagens olyckor har vi haft en trevlig dag!


 

Agnes med röda mulen...

Presentation


Välkommen! Så trevligt att just du hälsar på. Lämna gärna ett avtryck innan du går - det gör mig så glad att få kommentarer! För mer information om mig och bloggen klicka här nedan på "Visa presentation"

Lämna ett avtryck!

Fråga mig

0 besvarade frågor

Mina barn

  • Lilypie Third Birthday tickers
  • Lilypie First Birthday tickers

Samarbetpartners

Sök i bloggen

Kategorier

Senaste inläggen

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14 15
16
17 18
19 20 21
22
23
24
25
26 27 28
29
30
31
<<< Oktober 2009 >>>

Tidigare år

Omröstning

När tror ni Angus bestämmer sig för att titta ut?
 26-27 december
 28-29 december
 30-31 december
 1-2 januari
 3-4 januari
 5-6 januari
 7 januari på BF!
 8-9 januari
 10-11 januari
 12-13 januari
 14-15 januari
 16-17 januari
 18-19 januari
 20-21 januari

Arkiv

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards