En dans med svåra steg...

Alla inlägg den 18 februari 2010

Av Jempajenny - 18 februari 2010 19:27

Agnes verkade mycket piggare idag. Hon åt lite lunch och det var ganska bra fart på henne under eftermiddagen. Hon kom med sina böcker och ville läsa...

  Det här är en bra bok!


Hon lekte med björnen Bo och dockan (som heter "kaakou" - vi tror det betyder "docka"), vi fikade med kaffeservisen, Agnes hjälpte till med tvätten och efter middagsluren (tyvärr bara en halvtimme) hade hon bara 37,7 i temp. Till och med Piggelin var gott!

  

Smaskens!


Men till middag åt hon bara några skedar spenatsoppa (vilket hon annars äter med god aptit) och tempen hade stigit till 39,4. Det var inte mycket med vår lilla skrutta nu ikväll. Hon orkade inte mycket mer än att sitta i soffan med pappa och titta på Bolibompa:

   Jobbigt att vara sjuk...


Vid 18.20 var Agnes så slut att hon knappt orkade med sig själv och somnade utmattad i sin säng. Tyvärr har hon låtit lite rosslig på eftermiddagen och vi är lite oroliga att förkylningen vandrat ner i luftrören. Hon har dock inte hostat särskilt mycket sedan vi lade henne. Jag hoppas verkligen att vår älskade lilla sessa får sova gott inatt!

Av Jempajenny - 18 februari 2010 11:05

Jo då, Agnes blev sjuk. Natten till igår var väldigt orolig med flera uppvak och feberfrossa. Stackars lilla skruttan skakade och kunde knappt stödja på benen. Då gör det ont i ett mammahjärta. Under gårdagen tog vi det lugnt hela familjen. Trots 40,1 graders feber var Agnes igång nästan hela dagen. Hon sov bara knappt en timme fördelat på två pass. Vi portionerar ut Ipren och Reliv i regelbundna doser för att hålla febern nere men trots det går temperaturen inte under 38 grader. 


Igår kväll ville Agnes inte sova själv i sin säng så hon fick somna i soffan framför OS. Väldigt bra att sova till tycker både mamma och Agnes. 


Natten som gick var bättre, men det är otroligt hur en sådan liten person kan ta så stor plats. Vid 05-tiden vaknade Agnes och var ledsen. Dessutom var hon stekhet! Det blev lite påfyllnad av febernedsättande och en del vatten, sedan somnade vi om och sov till 08!! Fattar ni vilken sovmorgon! Men det är klart att Agnes hade en del sömn att ta igen, särskilt nu när hon är sjuk. 


Imorse låg tempen på 38,4 men efter frukost hade den stigit till över 39 grader igen. Efter lite Ipren är hon dock glad och pigg. Hon dricker bra, men har ingen aptit. Vi köpte Piggelin igår, men det var hon inte heller sugen på. Det enda hon petade i sig var några ostbollar som sambon köpt. Och är man sjuk kan man allt få äta lite ostbollar... Vällingen slank ner som vanligt så vi är inte alls oroliga för att hon inte äter. 


Imorgon har vi tid till BVC för 18 månaderskontrollen. Jag får ringa imorgon förmiddag och höra hur vi ska göra. Troligen sitter febern i någon dag till. Något vaccin blir det absolut inte tal om. Agnes har inga andra symptom än feber och snuva. Lite hostig är hon emellanåt men inget att tala om. Det är väl något elakt förkylningsvirus som spökar. 


Idag blir det fortsatt lugnt här hemma. Vi försöker hålla oss till lugna aktiviteter, som kafferep, lek med dockan och läsa böcker. Fungerar väl sådär... 


Ha en fin torsdag!


Presentation


Välkommen! Så trevligt att just du hälsar på. Lämna gärna ett avtryck innan du går - det gör mig så glad att få kommentarer! För mer information om mig och bloggen klicka här nedan på "Visa presentation"

Lämna ett avtryck!

Fråga mig

0 besvarade frågor

Mina barn

  • Lilypie Third Birthday tickers
  • Lilypie First Birthday tickers

Samarbetpartners

Sök i bloggen

Kategorier

Senaste inläggen

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3 4 5 6 7
8
9 10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20 21
22
23 24 25
26
27
28
<<< Februari 2010 >>>

Tidigare år

Omröstning

När tror ni Angus bestämmer sig för att titta ut?
 26-27 december
 28-29 december
 30-31 december
 1-2 januari
 3-4 januari
 5-6 januari
 7 januari på BF!
 8-9 januari
 10-11 januari
 12-13 januari
 14-15 januari
 16-17 januari
 18-19 januari
 20-21 januari

Arkiv

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards