En dans med svåra steg...

Alla inlägg den 20 februari 2010

Av Jempajenny - 20 februari 2010 21:30

Agnes var ju som sagt feberfri igår morse, men på eftermiddagen kom febern igen. 38,8 som högst. Hon var mycket piggare än innan men det syns på hennes ögon att hon inte är riktigt piggelin. 


Vi lyxade till det med semlor igår. Agnes ville inte äta någon lunch och jag tänkte att lite semla kanske kunde smaka till eftermiddagsfikat. Och det gjorde det - ungefär två tuggor. Sedan knep hon igen munnen och vände bort huvudet. Men jag hann i alla fall ta några bilder. 


  

Efter fikat busade Agnes och pappa lite, men hon blev snart trött och lade sig att vila en stund i puffen. Myspys!


  

Det syns som sagt på Agnes ögon att allt inte är som det ska. Lillskruttan sov gott inatt, efter en låååång nattning. Vi fick sitta hos henne i ca 20 minuter och det är länge för att vara här hemma! Men sedan sov hon gott, bortsett från ett litet uppvak runt 01, i sin säng till 06.20 i morse. 


Agnes har varit helt feberfri idag, men det är fortfarande något som stör henne. Hon tar sig för huvudet, har varit gnällig och äter mycket lite. Idag har hon petat i sig lite yoghurt, lite äpple, lite makrill i tomatsås (!) och lite smörgås. Ganska mycket mjölk, lite vatten och två flaskor välling har hon också fått i sig. Jag som inte brukar vara orolig, tycket faktiskt att det börjar bli lite olustigt att hon inte vill äta. Vi har ju aldrig haft problem med den biten innan... 


Lite lek har det blivit idag också. Sambon och jag var inne i vardagsrummet och Agnes gick ut i köket. Vi tyckte att det var ovanligt tyst, ovanligt länge så när vi smyger ut möter oss denna syn: 


  

Agnes har hittat en förpackning med våtservetter och tyckte att de var perfekta att bädda ner Nallen i. Hon hade nog repat ut ett 30-tal servetter. Och så visade hon tydligt för mamma och pappa att vi skulle vara tysta! Nallen skulle ju sova...


Ytterligare en sak som är ovanligt och som visar på att det inte är riktigt hundra med Agnes är att hon somnat i mitt knä, 2 gånger idag, framför TV:n. Och detta på dagtid! Inte alls likt Agnes. Vi får se hur hon är imorgon. Här håller vi tummarna för att Lillskruttan äntligen blir frisk!


Av Jempajenny - 20 februari 2010 21:20

Igår morse var Agnes feberfri, så jag ringde till BVC och frågade om vi skulle komma och det tyckte vår sköterska att vi skulle göra. Något vaccin blev det ju inte tal om men längd, vikt, huvudomfång och utvecklingstest blev det. Det var 18-månaderskontrollen som vi tidigarelagt då det passade bra att gå den här veckan vi har lov. 


Nu ser siffrorna ut som följer:


Längd: 84 cm

Vikt: 13 190g (vi undrar hur mycket Agnes hade vägt om hon inte varit sjuk och matstrejkat?!)

Huvudomfång: 49 cm


Dessutom fick Agnes peka ut kroppsdelar, klättra upp själv på en liten stol, rita, bygga med klossar och vi blev tillfrågade om hur många ord hon kan (8-10 är tydligen normen) och om hon leker gömlekar. Vi fick ett kryss i alla rutor och Agnes följer sina kurvor fint. Inga problem där inte. 


Vi fick även två tider för vaccination. Först en tid för andra svininfluensasprutan som vi inte kommit iväg och fått än och sedan en ny tid för 18-månadersvaccinet som inte blev av pga Agnes feber. 


Ny rutinkontroll blir det inte förrän om 1 år, dvs vid 2,5 års ålder. 

Presentation


Välkommen! Så trevligt att just du hälsar på. Lämna gärna ett avtryck innan du går - det gör mig så glad att få kommentarer! För mer information om mig och bloggen klicka här nedan på "Visa presentation"

Lämna ett avtryck!

Fråga mig

0 besvarade frågor

Mina barn

  • Lilypie Third Birthday tickers
  • Lilypie First Birthday tickers

Samarbetpartners

Sök i bloggen

Kategorier

Senaste inläggen

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3 4 5 6 7
8
9 10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20 21
22
23 24 25
26
27
28
<<< Februari 2010 >>>

Tidigare år

Omröstning

När tror ni Angus bestämmer sig för att titta ut?
 26-27 december
 28-29 december
 30-31 december
 1-2 januari
 3-4 januari
 5-6 januari
 7 januari på BF!
 8-9 januari
 10-11 januari
 12-13 januari
 14-15 januari
 16-17 januari
 18-19 januari
 20-21 januari

Arkiv

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards