En dans med svåra steg...

Alla inlägg den 30 mars 2009

Av Jempajenny - 30 mars 2009 22:07

Bjuder på ett litet videoklipp så här innan läggdags. På kvällarna är det bus på schemat och så här rolig var Agnes pappa ikväll.




Av Jempajenny - 30 mars 2009 20:53

När man har blivit förälder inser man plötsligt att små vardagliga ting, som att duscha i lugn och ro, kan vara guld värt. Att bara ställa sig under det rinnande vattnet, blunda och njuta. Att kunna stå där, helt stilla en lååång stund...

När jag är ensam hemma med Agnes och duschar, sitter hon i sin matstol, käkar majskrokar och skrattar åt mamma som leker titt-ut bakom duschdörren... Förvisso trevligt, men knappast avkopplande. Ibland när lillskruttan inte är på sitt allra bästa humör så hinns inte ens balsam med. 


Nu sover Agnes och jag ska gå och duscha i lugn och ro! 

Av Jempajenny - 30 mars 2009 16:10

Då är vi hemma från Kinna igen. Det är bara att konstatera att Agnes älskar att komma ut. Hon tycker det är spännande att åka bussen. Det finns mycket att titta på och nästan alltid är det någon som tittar på och pratar med henne. Och det är helt okej att gå i affärer bara hon inte blir för varm. Och om det blir lite gnäll är det bara att muta med en majskrok. Här är dagens inköp (de två bilderna till vänster) och de kläder Agnes fick från mormor i förra veckan (bilden till höger).



En jeansklänning är alltid användbart. Både den i 62 och den i 68 har jag använt mycket. Sockorna fick jag gratis då jag hade en kupong.


Sedan blev det tre bodies. Den rosa har giraffmotiv (jag tycker Lindex djurtema är så fint!) och har även ljusgröna och turkosa inslag samt bruna kantband. Passar till allt! I mitten har vi en Fem myror-body att matcha med de turkosa velourbyxorna, men även de lila velourbyxorna Agnes har sedan tidigare. Och sedan blev det en Miffybody. Hon är ju så söt!


Självklart hade jag de kläder Agnes fick från mormor förra veckan i bakhuvudet när jag shoppade idag. Turkost är ju riktigt vårfräscht!


Jag är jättenöjd med inköpen. Allt kommer att klä vår lilla prinsessa!


Tack så mycket farmor och mormor!



Av Jempajenny - 30 mars 2009 13:10

Här kommer en uppdatering av Agnes utveckling och färdigheter. Läs om du orkar, hoppa över det annars!


Äta: En vanlig matdag för Agnes ser nu ut så här:

  • Amma 05.30 och om man har tur somna om med oss i sängen. Annars är det upp kl 06!
  • Frukostsmörgås runt kl. 07 och sedan ca 160 ml havrevälling
  • Amma ca 10
  • Lunch ca 12. Nu äter Agnes grönsaker+potatis/pasta/ris+kött/fisk/fågel och fruktdessert. Till det dricker hon vatten. Portionerna har ökat ordentligt. Ibland tror jag inte att det finns någon botten i henne.
  • Amma ca 15
  • Kvällsmat ca 17. Då blir det grönsaker+potatis/pasta/ris+kött/fisk/fågel och fruktdessert.
  • Amma ca 19, sedan är det God natt! Ibland får hon lite välling, ca 100 ml, också.

Som ni ser så har gröten utgått helt för tillfället och hon får 1-2 vällingmål/dag istället. Vi har också börjat ge henne ”riktigt” kvällsmat då hon verkar göra av med massor mer energi nu när hon är mer rörlig. Agnes äter inte burkmat (mer än fruktpuréer) utan jag lagar all mat själv. Och hon äter allt man erbjuder henne med god aptit. Ju mer kryddor och ”komplexa” smaker desto bättre verkar det som. Hon har också börjat få lite plockmat, som majs, gröna ärtor och smörgås.


Sova: Agnes somnar för natten någon gång runt 19. Hon somnar i egen säng, i eget rum efter amning. Hon har mellan 1-3 uppvak varje natt när vi får gå in, lägga tillrätta, stoppa om och stoppa in nappen. Men det tar vanligen inte många minuter för henne att somna om. Tyvärr har hon i dagarna haft några riktigt oroliga nätter när hon inte alls kommer till ro – trots amning och samsovning  - utan hon kravlar runt i sängen och ska träna på att stå.


Vid 05.30 vaknar Agnes och vill ha en slurk bröstmjölk. Då hämtar vi henne till sängen, jag liggammar och har man tur kan hon somna om igen. Men oftast börjar hon efter amningen kravla runt i sängen, ståträna och rent allmänt terrorisera sina morgontrötta föräldrar! J


På dagen tar Agnes ibland en lur på 30 min på morgonen runt  09, men inte alltid. Sedan sover hon igen, uppåt 1-1,5 timme innan lunch. Sedan blir det ofta en 30-minuterslur till på eftermiddagen. Agnes har helt klart ändrat sina sovvanor på dagen de senaste veckorna och är vaken längre pass.  


Leka: Agnes leker inte så mycket för tillfället utan det mesta går ut på att krypa runt och upptäcka saker. Men hon gillar sina Fischer-Priceklossar väldigt mycket och saker med knappar på som Hundmobiltelefonen och sin fjärrkontroll.  Skallror är också roligt t ex Brioskallran. Annars fungerar det mesta att sitta och pilla med en stund; plastbyttor, sladdar (är tydligen oerhört spännande), papper, kartonger, prassliga påsar…  Vi har inte sett att hon än så länge har något favoritgosedjur.


Att leka med mamma och pappa är givetvis jättekul. Att bli kittlad eller leka titt-ut är en hit! Och när vi båda två kryper omkring på golvet med Agnes och busar, då är lyckan gjord!


Babysimmet verkar bara bli roligare och roligare för Agnes. Sist fick hon dessutom beröm för sina fina bentag i bassängen.


Kroppsligt: Nu sätter sig Agnes upp själv. Det har hon gjort någon/några veckor. Hon växlar lätt mellan krypställning och sittandes. Ofta hittar man också henne sittandes i sängen när hon vaknat. Och krypa kan hon också! Den 19:e mars tog hon sina första, vacklande krypsteg och nu kryper hon fram ganska säkert. Dock ger hon sig inte iväg på några egna utflykter utan håller sig där vi är.


Så fort hon börjat krypa, började hon också ställa sig upp. Först mot oss när vi låg bredvid henne i t ex sängen, och nu drar hon sig också upp själv till stående mot t ex soffan eller bordet. Vi har tagit fram gåvagnen och lekt med den några gånger. Hon går gärna om man håller henne i händerna, men balansen är inte den bästa när hon måste lyfta på ett ben.


Hon har också börjat förstå vissa uppmaningar, t ex ”Kan Agnes plaska?” och då plaskar hon i vattnet.


Tala: Agnes pratar fortfarande väldigt lite. Hon har väl fullt sjå att fokusera på den motoriska utvecklingen. Men hon har börjat göra sina ljud med nyanserat, som om hon försöker säga oss något. Oftast blir det olika variationer på ”Öh”, i olika styrka, tonläge och längd. Är hon glad ger hon små glädjetjut och är hon uttråkad skriker hon till ordentligt för att fånga vår uppmärksamhet.


Fortfarande inget da-da eller ma-ma. Det lär nog dröja innan vi får höra första orden från henne.

Av Jempajenny - 30 mars 2009 11:36

Som sagt, idag är det Agnes 7-månadersdag. Och så här ser hon ut:


Jag kunde inte låta bli att sätta ihop ett litet kollage också:



Förra månaden började jag ju skriva, för varje månad, om Agnes utveckling och framsteg. Jag håller på med det nu så det kommer att komma upp under dagen. 


Tyvärr var Jenny fortfarande dålig så vi får åka själva till Kinna. Vi käkar lunch här hemma och sedan åker vi. Jag visar vad som blev inhandlat i kväll.

Av Jempajenny - 30 mars 2009 08:06

Då var det måndag igen. Känns alltid lite trist när sambon far iväg till jobbet och "lämnar" oss. Denna veckan blir det dessutom sena dagar för honom då det är utvecklingssamtal i skolan.


Idag är det gråväder igen. En tjock, grå filt verkar ligga över Viskadalen. Inte alls uppiggande. Men något positivt är i alla fall att Agnes sovit riktigt bra inatt. Hon hade bara 2 uppvak mellan 19 och 05.30, varav ett var innan jag gick och lade mig. När hon vaknade vi 05.30 fick hon komma till oss i sängen som vanligt och efter lite amning somnade hon faktiskt om! Det var ett tag sedan det hände. Så idag gick hela familjen upp 07, då sambons väckarklocka ringt. Agnes hade dock varit vaken en stund och tumlat runt som en tok i sängen. Det är så härligt när hon är glad när hon vaknar!


Jag funderar på att ta en tur till Kinna idag. Har en rabattkupong på Lindex som går ut idag och Agnes fick ju ett presentkort där när hon fyllde halvåret. Jag hoppas på att få med mig Jenny och Joel - om de nu är friska. 

Presentation


Välkommen! Så trevligt att just du hälsar på. Lämna gärna ett avtryck innan du går - det gör mig så glad att få kommentarer! För mer information om mig och bloggen klicka här nedan på "Visa presentation"

Lämna ett avtryck!

Fråga mig

0 besvarade frågor

Mina barn

  • Lilypie Third Birthday tickers
  • Lilypie First Birthday tickers

Samarbetpartners

Sök i bloggen

Kategorier

Senaste inläggen

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Mars 2009 >>>

Tidigare år

Omröstning

När tror ni Angus bestämmer sig för att titta ut?
 26-27 december
 28-29 december
 30-31 december
 1-2 januari
 3-4 januari
 5-6 januari
 7 januari på BF!
 8-9 januari
 10-11 januari
 12-13 januari
 14-15 januari
 16-17 januari
 18-19 januari
 20-21 januari

Arkiv

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards