En dans med svåra steg...

Direktlänk till inlägg 30 juli 2009

Agnes framsteg - 11 månader

Av Jempajenny - 30 juli 2009 20:33

Månadens inlägg om Agnes framsteg kom lite sent pga semester och sjukdom, men här är det i alla fall!


Äta: Frukostrutinerna har inte ändrats alls sedan sist. Det är välling någon gång tidig morgon, runt 04 som gäller och sedan blir det frukostsmörgås när vi gått upp, vid 07.30-tiden Vi har prövat att ge Agnes yoghurt till frukost och det älskar hon, men tyvärr blir hon lätt dålig i magen om hon äter för mycket mjölkprodukter så det är sällan hon får annat än smörgås.


Agnes har haft en riktig ”ätarperiod” de senaste veckorna och slukar i princip allt. Vi lagar inte längre speciell mat till henne utan Agnes äter det vi äter. Det är jättesmidigt, tycker vi. Och oftast äter hon med god aptit. Agnes har börjat att bli säkrare med besticken också och försöker i alla fall halvhjärtat att få upp lite mat på skeden/gaffeln.


På kvällen, innan läggning får hon en flaska välling.


Sova: Nu sover oftast Agnes bra på nätterna igen och det fungerar för det mesta bra  att söva henne i sin säng. Det är sällan hon vaknar upp på nätterna nu, men 04-uppvaket kommer vi inte undan. Och då har vi ju kommit in i rutinen att någon av oss hämtar henne till vår säng, där hon får välling och somnar om till runt 06.30 Det var länge sedan vi försökte söva om henne i sin egen säng, men det kanske snart är läge att prova det igen.


På dagarna sover Agnes en stund på förmiddagen och en stund på eftermiddagen. Längden på sovpassen varierar fortfarande kraftigt, från 30 minuter upp till 2 timmar. Nu i sommar har hon nästan alltid sovit i sin vagn eller i bilen, på dagtid.


Efter vår semestervecka med lite senare läggtider är vi nu tillbaka i vardagen med läggning för natten runt kl 19.


Leka:  Agnes älskar att sitta med sina klossar eller sina ”stapelklossar” och lägga dem i varandra, flytta dem från en låda till en annan eller stoppa mindre saker i större burkar. Om man sitter bredvid kan hon hålla på lääänge.


Även bollar är en kul leksak. Agnes har blivit riktigt duktig på att ”dribbla” bollen framför sig. Däremot får hon inte riktigt till det här med att kasta/rulla bollen.


Att trycka på knappar och få saker att låta går alltid hem, så Agnes gillar sin leksaksmobil, sin nyckelpiga som spelar musik och blinkar och sin Nalle Puh-bok som spelar melodier. Apropå böcker så märker vi att hon nu är mycket mer intresserad av att sitta och titta i böckerna vi har. Flikböcker är extra kul, men man får vara med så hon inte rycker loss flikarna.


I sommar har vi också spenderat mycket tid ute. Agnes älskar att plaska med vatten och bada i sin pool. Nu börjar hon också fatta grejen med sandlådan, men fortfarande bestämmer hon sig ibland för att äta upp sanden! Att bli jagad är fantastiskt roligt! Då tjuter Agnes av skratt! Och att få hjälp att springa på gräsmattan så att man jagar mamma eller pappa är lika kul!


När vi är inne lyssnar vi en hel del på musik och dansar också. Och Agnes spelar nästan dagligen en trudelutt på pianon. Då traskar hon själv fram till pianot och klinkar lite.


På kvällen tittar vi en stund på TV. Och vi kommer ihåg så ser vi ”I drömmarnas trädgård” tillsammans. Det är mysigt!


Kroppsligt: Agnes har börjat att peka. Så hon pekar på allt och säger ”Da!” Vidare så vinkar, dansar och klappar hon händer på beställning. Säger man ”Kan Agnes dansa?” så gör hon det nästan jämt.


Annars  har hon självklart blivit mycket säkrare på att gå och hålla balansen. Hon fixar t ex att gå i sängen.


Agnes försöker också klättra upp på allting. Hon klara av att ta sig upp i vår säng, men soffan är än så länge lite hög.


Tänderna är 7 till antalet, vi väntar med spänning på nr 8 (vänstra 2:an i nederkäken)


Tala: Agnes har inte lärt sig några fler ord, men oj vad hon ”pratar”. Ibland babblar hon på i långa haranger, precis som om hon berättar något. Och då svara vi naturligtvis, vilket bara får henne att pladdra på ännu mer! Det är så gulligt när hon är igång.

 
 
Erika

Erika

10 augusti 2009 21:07

De känns som de är rätt jämna i sin utveckling. Agnes är så himla duktig! Tycker att första året har gått alldeles för snabbt!

http://eraijka.bloggagratis.se

 
Yvonne

Yvonne

10 augusti 2009 23:23

Det finns mjölkfria yoghurtar att köpa.
Yosa ex-vis, är baserat på havre.
Rapsy har en produkt som heter Frutty. Den kan man göra egen yoghurt av. Har använt båda produkterna till Michelle och yosan åt Judith som liten. Testa gärna! =)

Kram kram!

http://yvonnes-blogg.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Jempajenny - 19 april 2011 21:15

För ett tag sedan fick jag ett mail med en inbjudan till ett event för familje- och mammabloggare, We R Family. I höstas (?) fyllde jag i en intresseanmälan om att vara med på detta event och hade nästan glömt av att jag anmält mig. Men glad blev jag...

Av Jempajenny - 16 april 2011 08:59


Det är svårt att hitta tid (och i viss mån inspiration) till bloggandet när man nu är tvåbarnsmor. Men vi mår bara bra, allihop!    Anton växer och frodas! Han är nu vid 3 månaders ålder ungefär lika stor som Agnes var vid 5 månader.    Agnes...

Av Jempajenny - 12 februari 2011 20:11

Alldeles nyss, när jag gjorde i ordning Anton för natten, fick jag det allra första tydliga svarsleendet från vår lillkille! Så underbart! Och världens finaste leende naturligtvis... Han har dessutom "pratat" en hel del idag och i kväll. Mys! Jag tro...

Av Jempajenny - 12 februari 2011 14:12

Idag har vi äntligen skruvat ihop spjälsängen! Vi hade tänkt göra det förra helgen men då upptäckte vi att skruvarna var på vift och naturligtvis hittade vi dem inte.   Men idag, under tiden sambon och Agnes var i badhuset  och "lördagsbadade" åk...

Av Jempajenny - 10 februari 2011 21:59


Igår blev Anton en månad och jag hade tänkt skriva lite om hans utveckling, som jag gjort med Agnes. Som för de flesta bebisar består Antons dagar mest av att äta och sova. Men lite annat har han faktiskt för sig också…   Vikt: 5605g Län...

Presentation


Välkommen! Så trevligt att just du hälsar på. Lämna gärna ett avtryck innan du går - det gör mig så glad att få kommentarer! För mer information om mig och bloggen klicka här nedan på "Visa presentation"

Lämna ett avtryck!

Fråga mig

0 besvarade frågor

Mina barn

  • Lilypie Third Birthday tickers
  • Lilypie First Birthday tickers

Samarbetpartners

Sök i bloggen

Kategorier

Senaste inläggen

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
<<< Juli 2009 >>>

Tidigare år

Omröstning

När tror ni Angus bestämmer sig för att titta ut?
 26-27 december
 28-29 december
 30-31 december
 1-2 januari
 3-4 januari
 5-6 januari
 7 januari på BF!
 8-9 januari
 10-11 januari
 12-13 januari
 14-15 januari
 16-17 januari
 18-19 januari
 20-21 januari

Arkiv

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards