En dans med svåra steg...

Alla inlägg den 22 april 2009

Av Jempajenny - 22 april 2009 21:17

... vara frisk imorgon så vi kan gå på avslutningen på babysimmet! Känns snopet om vi inte kan vara med sista gången. Det är fortsättning till hösten men då blir det ju sambon som får gå. Och nu har vi ju träffat de andra mammorna/papporna och barnen i 16 veckor!


Agnes är så gott som återställd. Bara en aning snorig idag. Jag är bättre men fortfarande inte helt bra. Ska lägga mig nu och försöka sova bort de sista elaka virusen ur min lekamen. 


Natti, natt!

Av Jempajenny - 22 april 2009 19:45


Nu är frågelådan stängd och här kommer svaren som alla väntat på… *ler*

Jag har fått fler frågor än jag förväntat mig! Hade blivit glad för bara en endaste liten fråga… Nu blev det ju en hel drös!

Hoppas ni är nöjda med svaren. Det visade sig visst bli en mindre uppsats. Jag har lite svårt att vara kortfattad ibland…


Katrin  undrar: Hur länge var ni tillsammans innan Agnes kom till? Och var hon planerad eller blev hon ändå? och Jennie frågar: 1. Har du och din sambo varit ett par länge? 2. Hur träffades ni?


Jag kör ett kombosvar på de frågorna.

Sambon och jag träffades 1997 på Billströmska folkhögskolan på Tjörn. Det sa nog ”Klick” måste jag säga. Vi bodde på internatet och R flyttade in i mitt rum efter bara några dagar. Sommaren 1998 skaffade vi lägenhet i Göteborg och på vår 1-årsdag förlovade vi oss. Giftermål har det inte blivit…än. Agnes kom till världen dagen efter vår 11-årsdag och ja, hon var planerad.


Jag fortsätter med Erikas fråga: Var Agnes planerad, hade ni försökt länge eller blev det bara som det blev? Kom Agnes innan utsatt tid eller fick du gå över tiden?


Jag slutade med p-piller i maj 2007. Vi kände båda att vi ville vara klara med våra utbildningar och helst ha fast jobb innan vi försökte oss på barn. Jag hade ingen som helst koll på ägglossningar o dyl den första tiden utan det fick bli som det blev, tänkte vi. På höstkanten började jag dock räkna lite och den 19/12 2007 fick vi plus på stickan! Bästa julklappen någonsin… Vi höll det dock hemligt för släkt och vänner tills vi passerat v. 12.

Agnes var beräknad till den 29 augusti och hon föddes den 30 augusti, så hon kom en dag efter BF. Dock satte det igång på eftermiddagen/kvällen den 29:e. Om ni vill läsa min förlossningsberättelse så finns den här.


Katrin frågar också: Och om Agnes vill jag veta...är hon fortfarande så duktig att sitta på toaletten? :)


Både ja och nej… En period prickade vi in varenda toabesök. Nummer 2 alltså… men sedan blev Agnes lösare i magen och då är det svårt att hinna fram i tid. Vi har köpt en insats till toaletten som Agnes kan sitta på. Suveränt, tycker jag. Man slipper rengöra pottor och får in toalettstolen redan från början. Kan rekommenderas.


Merque frågar: Vill ni ha syskon till Agnes?


Ja, det vill vi nog. Men det blir nog bara ett till. Känns som om det räcker. Dock får vi väl skynda på lite. Vi är ju inga ungdomar länge…*ler* En 2011 kanske skulle passa…?


Lotta undrar: Vad gör ni om 5 år?


Ja du… Vi bor kvar här i Örby och arbetar fortfarande på samma jobb. Dock har vi hunnit renovera i huset och satt vår egen prägel på det. Agnes har fått en lillebror som hon avgudar (?!) och ska börja förskoleklass till hösten. Stora tjejen! Jag har naturligtvis äntligen tagit det där rackans körkortet så jag kan susa runt på egen hand i min lilla bil.

På jobbet har jag genomfört de visioner om IT i skolan och uppmärksammats för det. Inte så spännande kanske..?


Milla skriver: Jo, jag undrar en sak :-)Du har flera gånger skrivit att Agnes har ätit majskrokar. Vad är det för någonting och var hittar man såna? Hur gammal var Agnes när du började ge dem till henne? Min lilla Lina är snart 6 månader och jag tänkte så småningom börja ge lite plockmat... Krya på er!!!


Majskrokarna ser ut som ostbågar men innehåller endast majsstärkelse. Inget salt, inget socker, inga tillsatsämnen. De finns i vanliga mataffärer, antingen vid barnmaten eller vid chipsen (eller både och). De är lättare att hålla för barnet än t ex smörgåsrån och smälter också snabbare i munnen. Det finns 2 olika varianter, men jag rekommenderar den här till höger.

De i den blå påsen år mindre och lite hårdare. Det fungerar självklart men kan man välja så ta ”originalet”. Trots den tristare påsen…


Daniel  undrar: Hur en ser en perfekt lördag ut för er?


Eftersom vi är mitt uppe i bebistiden så måste jag nog säga att en perfekt lördag skulle börja med att Agnes sov till 08-tiden. (Har typ aldrig hänt, men man kan ju får drömma…) Lillskruttan skulle sedan vara på strålande humör hela dagen lång. Vi skulle äta en lååång, mysig frukost och ta det lugnt på förmiddagen. Efter lunch skulle vi hitta på något trevligt, kanske en lite utflykt eller varför inte en tripp till Göteborg. Och dagen måste naturligtvis innehålla lite shopping! Dagens skulle sluta i goda vänners sällskap med en god middag, och ett gott glas vin.  Kanske lite grillat? Agnes skulle somna gott, som vanligt vid 19-tiden och sedan sova HELA natten.


Ja, roligare än så blir det nog inte.


Pia frågar: Hur länge ska du vara föräldraledig? Och hur länge ska din sambo vara det? och Trivs du som lärare?


Jag är föräldraledig läsåret ut, går alltså in i tjänst igen i mitten av juni, men jag kommer ju inte att börja arbeta förrän höstterminen 2009 börjar. Då går sambon hem och är hemma med Agnes tills efter nyår. Planen är att vi då kan skola in henne på förskolan tvärs över gatan och att vi båda börjar arbeta vt-10. Det finns många fördelar med att vara lärare, men också nackdelar. T ex att det är svårt att hoppa in och ut ur terminer. Och att det ibland kan vara knöligt att arbeta minde än 100%. Helst hade jag nog velat vara hemma 1 dag/vecka under vt-10 så att Anges inte skulle behöva gå 5 dagar i veckan. Å andra sidan kommer det inte att bli så långa dagar för henne då vi bara har 35 timmars arbetsplatsförlagd arbetstid.


Jag trivs mycket bra som lärare på den skola där jag arbetar nu. Där jag var innan trivdes jag också med kollegor och elever, men jag hade nog inte orkat jobba kvar där någon längre tid. Det är så stor skillnad på olika skolor. På min gamla skola var det många elever med en tuff social problematik och det tar på krafterna, kan jag säga. Dessutom var ledningen katastrofal. Och jag jobbade mycket mer än mina 45 timmar i veckan. Här är det mycket lugnare och samtidigt har man väl fått mer rutin och blivit tryggare i sin lärarroll. Dock har jag en del visioner som jag skulle vilja genomföra... Ska försöka ta tag i det till hösten!


AnnaMaria skriver: Jag undrar vad du är för en "slags" lärare? :) Och Hur länge har du jobbat som det?


En mycket bra lärare, såklart! Nä, skämt å sido… Jag är 4-9-lärare med inriktning mot SO-ämnena dvs. historia, religion, samhällskunskap och geografi. Jättekul, måste jag säga! Men trots att jag är ”renodlad” SO-lärare har jag alltid undervisat i något annat ämne också, främst svenska och engelska.  Jag tog min lärarexamen i december -03 och har sedan höstterminen -04 arbetat som lärare.


Wera skriver: Jag har börjat läsa din blogg ganska nyligen och jag undrar vilka andra intressen du har (förutom Agnes ;-) Tack för trevlig läsning!


Tack själv, för att du läser!


Jag har insett att de intressen som hänger med år efter år är sådana som har att göra med att praktisk tillverka saker med händerna. Kanske beror på att mitt jobb är teoretiskt? Jag syr, stickar och virkar i perioder. Inga större projekt, utan sjalar, pärlmuddar, mössor, filtar… smågrejer som snabbt blir klara. Jag har också tillverkat egna kort ett bra tag. Kom på att det kan kallas att scrappa för några år sedan. Nu har jag också börjat med en scrapbook till Agnes. Något annat som intresserar mig är trädgård. Gillar att påta ute och se hur det växer och grönskar. Saknade trädgården något enormt det dryga år vi bodde i Vasastan i Göteborg. Musiken ligger mig också varmt om hjärtat. Främst körsång. Tyvärr ligger det på is för tillfället. Ett sista stort intresse har naturligtvis blivit bloggandet. Att ta foton, skriva texter, planera inlägg osv. och självklart också att läsa andra bloggar.


Maria i Piteå skriver: Hej Jenny! Vad tror du att Agnes kommer att bli när hon blir stor? Vad har ni för anlag och intressen i era familjer?


Oj, vad svårt! Jag hoppas bara att hon hittar ”sin grej” och följer sitt hjärta.


Men anlag och intressen inom familjen… Mina föräldrar händiga båda två, mamma syr och stickar mycket. Har bland annat sytt historiska dräkter till Kalmar slott på beställning. Pappa är tekniklärare och arbetar mycket med trä. Se länk till morfar Anders i länklistan. Jag har väl också fått ett mått händighet, eller i alla fall intresset. Ser faktiskt redan nu fram emot allt pyssel vi ska göra Agnes och jag. R är väl sådär pysslig… Det är jag som skruvar ihop IKEA-möblerna här hemma.


Ett annat stort intresse inom familjen är musik. Jag har gått musiklinje på gymnasiet och på folkhögskola, hade planer på musikhögskola men det bidde inte så. Har också sjungit i kör sedan jag var 6 år, men inte hittat någon kör här ute i Mark att gå med i ännu. R lyssnar mycket på musik och sjunger även han mycket för Agnes.


R:s föräldrar är mycket trädgårdsintresserade och har gröna fingrar båda två. Också det ett intresse som vi också delar, R och jag. Vidare så reser de mycket, ett intresse vi gärna skulle dela om vi bara hade råd.



Ja, så Agnes kanske blir en körsjungande, händig handbollsspelare med stor trädgård när hon blir stor!

Av Jempajenny - 22 april 2009 17:52

Tack för alla era frågor! Jag håller så smått på att skriva svar... Än en stund håller frågestunden på för denna gång. Jag ska sätta mig och sammanställa allt när Agnes gått och lagt sig.


Så, fråga på! Det är fantastiskt roligt med era frågor!

Av Jempajenny - 22 april 2009 14:51

Alla känner väl till tidens neddragningar och sparkrav. Även här i Mark ska det göras neddragningar. Idag damp det ner ett brev i brevlådan...


"Information om personalminskningar inom barn- och ungdomsförvaltningen

 

Barn- och ungdomsnämnden har vid sitt möte den 8 april 2009 beslutat att minska nyckeltalsresurserna inom skola, förskola samt skolbarnomsorg med 5 % från augusti 2009. Förändringen berör samtliga arbetsplatser inom förskola, skolbarnomsorg och grundskola.


... Det är ännu inte förhandlat vilka personer som kommer att drabbas av uppsägning på grund av platsbrist, men en första diskussion har skett.


...Du kan vara en av personerna som berörs av personalminskningen. Därför ber vi att du kontrollerar våra uppgifter om din anställningstid, som finns bifogat."


Inte så munter läsning... Hoppas man har något jobb att gå tillbaka till i höst.

Av Jempajenny - 22 april 2009 12:05

Agnes är ju, som tidigare sagt, ett litet matvrak. Hittills har hon bara ratat två rätter som jag lagat. Allt annat slukas med god aptit. Men hon kan inte äta barnmat på burk! Ibland kniper hon ihop munnen innan hon ens har smakat, men oftast så tar hon 3-4 tuggor och sedan kväljs hon och börjar klöka. Jag tänkte att nu ska vi prova burkarna från 8 månader. De är väl lite mer kryddade och har lite mer bitar som maten jag lagar. Men inte då! Vi har testat Mild Thaigryta (den spydde hon upp!) och Spaghetti och köttfärssås (det gick ner 5 skedar kanske, sedan knip igen.). Erbjuder jag henne min hemlagade mat efter burkmatsförsöken, äter hon glatt upp den så det beror inte på att hon inte är hungrig.


Fruktpuréer på burk går alldeles utmärkt, lika så köpegrötar. Men burkmaten går inte! Troligen hade jag lagat den mesta maten till Agnes även om hon ätit burkmat, men det hade varit så skönt att ibland då och då kunna ge henne en burk... Är det någon som kan rekommendera en 8-månadersburk som ert barn gillar? För jag vill inte ge upp riktigt än.

Av Jempajenny - 22 april 2009 11:16

Sambon är på skolfotboll idag och behövde då matsäck. Igår kväll lagade han iordning en pastasallad att  ha med sig. Det näst sista jag sa till honom (innan Puss och Hej då!) var: "Glöm nu inte matsäcken. "Nej, då" fick man till svar och jag såg hur han tog ut matlådan ur kylen och stoppade den i en plastpåse.


Nyss ringde telefonen... och gissa vem det var. Jo, sambon som glömt matlådan! Jag kan vara ganska glömsk och disträ emellanåt, men han tar verkligen priset! Som man brukar säga, hade inte huvudet suttit fast hade han glömt det också...


Han har många goda egenskaper min älskade, men gott minne är inte en av dem...

Av Jempajenny - 22 april 2009 09:25

Här kommer Dagens Agnes. Vi kör NS-kläder idag... Jeansen är egentligen 3/4-varianten men de funkar som långa jeans också, tycker jag. Blir bara lite mer baggy. Lära-gå-vagnen börjar faktiskt fylla sin funktion som just en gå-vagn. Agnes tar sig fram med den nu, lite stappligt och vingligt men det går framåt. Snart är det nog dags för ett litet videoklipp...

Jag la en kudde i vagnen för att dämpa eventuella fall, men det tyckte inte Agnes var en bra idé...

Av Jempajenny - 22 april 2009 08:11

... för det är faktiskt en ganska god morgon! Agnes hade någon uppvak tidig kväll (hon stod upp i sängen när sambon kom in!) men sedan sov hon ända till 05.10 då hon fick komma till oss, tutta lite och somnade om till strax innan 07. Det kan man ju leva med!


Agnes verkar må bra, fortfarande snorig men annars god aptit, gott humör och ingen feber. Jag är också lite bättre än igår men förkylningen verkar ha vandrat neråt i hals och luftrör. Hade en härlig whiskeyröst nu på morgonen och rosslig hosta. Men ingen feber. Blir dock matt vid minsta ansträngning, typ gå ner och hämta bröd i frysen. 


Återigen stort TACK till alla goa kommentarer! Den där besöksstatistiken blir liksom lite mer verklig när ni ger er till känna genom kommentarer också! Och det har faktiskt kommit in frågor från sex av er läsare! Jättekul! Låter fråglådan vara öppen under dagen också så kommer svaren till kvällen. Lämna gärna fler frågor, ni som inte har gjort det! 


Nu vill Agnes ha välling! Det är bara att lyda lilla sessan...

Presentation


Välkommen! Så trevligt att just du hälsar på. Lämna gärna ett avtryck innan du går - det gör mig så glad att få kommentarer! För mer information om mig och bloggen klicka här nedan på "Visa presentation"

Lämna ett avtryck!

Fråga mig

0 besvarade frågor

Mina barn

  • Lilypie Third Birthday tickers
  • Lilypie First Birthday tickers

Samarbetpartners

Sök i bloggen

Kategorier

Senaste inläggen

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30
<<< April 2009 >>>

Tidigare år

Omröstning

När tror ni Angus bestämmer sig för att titta ut?
 26-27 december
 28-29 december
 30-31 december
 1-2 januari
 3-4 januari
 5-6 januari
 7 januari på BF!
 8-9 januari
 10-11 januari
 12-13 januari
 14-15 januari
 16-17 januari
 18-19 januari
 20-21 januari

Arkiv

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards