Alla inlägg under maj 2009
På bilden syns Nova Stars fodrade fleecejacka och även NS-mössa.
Hej! Äntligen bryts "bloggtystnaden"...
Det har varit en lång, men mycket trevlig dag. Vi åkte ju till Göteborg i förmiddags, bussen gick 09.55 Tyvärr var det en buss av längfärdstyp, så vi fick inte plats med vagnarna innen i bussen utan fick ta barnen i knät och lägga vagnarna i lastutrymmet under bussen. Men det gick det också. Agnes tog en lite powernap och smaskade banan och då håller man sig på gott humör.
Väl famme i Göteborg gick vi direkt till GP-huset så Jenny kunde hämta ut sina Labero-biljetter hon vunnit. Efter det var det lunchdags så vi styrde kosan mot "Golden Days" nära Brunnsparken. De hade en stor lunchbuffé med soppa, 2 varmrätter och jättemycket sallad. Kanon! Jättebra att kunna plocka lite till barnen också. Enda nackdelen var att det inte fanns något skötbord och naturligtvis bestämde sig Agens för att bajsa ner hela sig. Så det blev lite trixande och fixande men tills slut var hon ren och ombytt.
Mätta och belåtna strosade vi runt lite på stan. Besöke H&M, KappAhl, Body Shop, Glitter, Saluhallen och självklart tog vi en glass. För trots att det såg ut att bli regn i morse, sprack det upp och blev soligt och fin. Men det var ganska kallt i vinden. Vi köpte våra glassar och gick för att sätta oss vi Kopparmärra (naturligtvis!)då Jenny får en fågelskit rak i huvudet! Jag menar, vad är oddsen för det?! När vi åt våra glassar fick barnen sträcka lite på benen. Det blir ju mycket sittande... De var så söta där de stod bredvid varandra:
Vi tog bussen hem igen 15.19 och jag var hemma ungefär 16.45 så det tar en stund att ta sig hem.
Efter lite mat som sambon fixat var det dags att klippa gräsmattan. Det var faktiskt premiär för mig. Förra sommaren var jag ju höggravid och klippa gräset var väl inte det som stod högst upp på önskelistan. Vår tomt är på strax över 1000 m2 och självklart är inte allt gräsmatta, men ganska mycket. Så det tar sin lilla stund att klippa gräset. Men skön motion är det, minsann!
Ja, och nu sitter jag här. Agnes är arg och vill inte sova. Dessutom gav sambon henne vällingen när jag var ute så hon var inte alls intresserad av att ammas... Lite ledsamt! Hon tittade på mig som om "Är du inte riktigt klok?!" när jag lade henne vid bröstet. Hon är inte så värst intresserad längre. Men jag skulle så gärna amma ett litet tag till i alla fall... Man får väl se det som att det åtminstonde var Agnes val att sluta, inte mitt.
Oj, nu blev det ett sånt där långt inlägg som jag inte vill skriva...
Snart drar vi iväg till Göteborg med Jenny och Joel. Hoppas att det inte regnar alltför mycket idag bara...
Så där ja! Inatt har Agnes och jag sovit som stenar. Jag lade mig strax innan 23 och somnade ganska omgående. Sedan kommer jag inte ihåg något förrän 05.52 då Agnes gjorde sig tillkänna. Men då jag hon också superpigg så det var bara att baxa sig ur sängen. Nu tittar vi på Teletubbies. Tubbiekjääääm!!
Idag åker vi troligen till Göteborg med Jenny och Joel. Jenny har vunnit biljetter till Joe Labero som hon måste hämta ut. De ville ha lite sällskap och Götet lockar ju alltid. Det är lite sämre väder idag också, det har regnat inatt och är bara 6 grader. Så det blir nog ändå inte att vara ute i trädgården så mycket. Om vi åker så tar vi bussen strax efter kl 10. Det brukar vara bra för så kan barnen sova en stund på bussen.
Detta är vad jag fick ihop ikväll. Inte illa va?
Jennie undrar om jag inte kan lägg ut lite barnmatsrecept här på bloggen och visst kan jag väl det. All for you!
Jag skapar genast en ny kategori här på bloggen; Barnmatsrecept, så att det blir lätt att hitta recepten om man vill kika runt och få lite inspiration.
Agnes gillar cous-cous så det använder jag mycket och i de recept där man ska ha pasta till använder jag Barillas Risoni, som är pasta i risform. Mycket behändigt då man slipper skära ner pastan! Kan varmt rekommenderas.
Korv stroganoff från 6-8 månader
(ca 8 portioner)
400 g falukorv, frukostkorv eller grillkorv
1 gul lök
1-2 msk margarin
1½ msk vetemjöl
1 dl vatten
1½ msk tomatpuré
ev. ½ tsk dragon
¼-½ krm peppar
1½ dl grädde eller standardmjölk
hackad persilja
Skär falukorven i tärningar eller strimlor eller alt. ”slantar” (skivor).
Skala och hacka löken. Bryn korv och lök i margarinet i en kastrull. Strö över mjölet och rör om. Späd med vattnet.
Sänk värmen och rör om i kastrullen. Tillsätt tomatpuré, ev. dragon och peppar. Rör om. Häll i grädden/mjölken, rör om och koka på svag värme i ca 5 minuter med locket på. Strö över ev. med persilja. Servera med kokt ris, spagetti, makaroner eller kokt potatis och kokta grönsaker.
Exotisk köttgryta:
(3-4 port)
3 msk strimlat kött (jag använde fläskfilé
1/4 äpple
1/2 banan
6 msk majs
1 dl grädde/mjölk
2 msk tomatpuré
1 msk smör
Skala och tärna frukten fint. Strimla köttet i små bitar. Fräs frukt, kött och majs med smöret i en kastrull, utan att ta färg. Tillsätt grädden/mjölken och tomatpurén och låt puttra ihop. Tillsätt eventuellt mer vätska.
Servera med ris, pasta eller cous-cous och någon grönsak.
Köttfärssås: (från ungefär 6 månader)
(ca 6-8 port)
200g köttfärs
1 riven morot
1 gul lök/ca 10 cm purjolök
1 pressad vitlöksklyfta
1 burk krossade tomater
oregano/basilika/persilja
Koka upp krossade tomater, morot, lök och torkade örtkryddor (använder du färska tillsätt de i slutet). Puttra någon minut. Tillsätt köttfärs och låt koka tills köttfärsen är genomkokt. Smaka av med ytterligare kryddor, vitpeppar och ev. en skvätt grädde. Servera med pasta och grönsaker.
Pastasås med fisk
(ca 8-10 port)
1 burk krossade tomater
10 cm purjolök
½ dl vatten
200g torskfilé i små bitar
½ buljongtärning
1 burk crème fraiche
Koka upp tomater och purjolök. Tillsätt buljongtärning, vatten och fisk. Låt koka tills fisken är klar. Rör i crème fraiche och låt bli varmt. Servera med pasta och grönsaker
Kycklingfilé med basilika:
(ca 6 port)
1-2 kycklingfiléer
1 msk olja
1-1½ dl matlagningsgrädde
2 msk fryst basilika
vitpeppar
Koka kycklingbitar i olja och matlagningsgrädde ca 10-15 min (kolla att det är klart genom att skära i bitarna). Krydda. Kör i mixer. Servera med ris, pasta, potatis eller cous-cous och någon grönsak.
Laxgryta
(ca 6 port)
200g laxfilé
3 stora potatisar
1 stor morot
10 cm purjolök
blomkålsblommor/broccoli (ca ½ litet huvud/stånd)
1-1½ dl grädde eller creme fraiche
dill, citron, vitpeppar.
Riv grovt eller skär grönsakerna i fina bitar. Koka tills de är nästan mjuka. Slå av det mesta av vattnet och slå i grädde/creme fraiche. Lägg i fisken och koka upp några minuter. Blanda i dill och smaka av med citron och lite vitpeppar.
Åh, vad skönt det är när man fått allt undanröjt och man bara kan gå och sätta sig med gott samvete. Efter Agnes lagt sig vid 19 (hon strulade bara lite grann och har hittills sovit gott! ) blev det "Bones" på TV och kvällsfika med te och smörgås. Nu har jag satt mig med datorn i knät och ska blogga lite och läsa favvobloggarna.
Nu är jag klar med matlagningen! Men kvar är att röja i köket... Det var ju det jag började med i förmiddags. Så kan det vara.
Agnes godkände fiskrätten som serveras med pasta, det var vad hon fick till kvällsmat idag. Denna gång mosade jag bara maten, alltså puréeade inte med mixern, och lämnade större bitar för Agnes att tugga på. Men det ska nog inte vara några problem. Hon är ju så duktig på att tugga och äter glatt smörgås, majskorn och bananbitar.
När jag röjt i köket ska jag bara sätta mig i soffan och pusta. Och naturligtvis läsa mina favoritbloggar...
Här är dagens Agnes med sin fina, röda vattenkanna. Hon gillar att leka med den när vi är ute i trädgården. Speciellt kul, och lite konstigt, är det när det är vatten i den.
Dagens outfit består av svarta jeans från Karlssons i Veddige, Nova Star hoodie, Lundmyrmössa och Fixskor.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | |||||||
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | |||
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | |||
18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | |||
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | |||
|