En dans med svåra steg...

Alla inlägg den 7 maj 2009

Av Jempajenny - 7 maj 2009 21:05

Här är resultatet av bullbaket. Kan säga att det doftar underbart här hemma...


Detta får bli dagens sista inlägg. Nu ska jag titta på det nya trädgårdsprogrammet på TV4 Plus.


Natti-natt!






Av Jempajenny - 7 maj 2009 19:55

Sambon satte igång ett bullbak nu ikväll, på en dubbel sats vetebröd. Så nu har vi 6 plåtar (!) med bullar som står i köket och väntar på att gräddas. Det blev flest bullar med mandelmassefyllning, men också ett gäng klassiska kanelbullar.


Agnes somnade lugnt och fint, utan gnäll, gråt och tandagnisslan ikväll igen. Hoppas hon (och jag!) får sova gott inatt...

Av Jempajenny - 7 maj 2009 16:55

Vid närmare inspektion av trädgården upptäckte jag idag detta:

 

En av våra syrener håller på att slå ut! Jättevackert men alldeles för tidigt. För mig är syrener = skolavslutning vilket innebär att de är ungefär en månad för tidiga. Tiden är ur led!


(Passade på att skapa en ny kategori, "Trädgård" då jag inser att det blivit en del trädgårdsbilder redan och fler lär det väl bli...)

Av Jempajenny - 7 maj 2009 15:24

Vegetarisk pastasås

(ca 2-3 port)
2 dl grädde
2 dl riven ost
250 g broccolibuketter
krydda med lite peppar

pasta, gärna risoni


Koka pastan och broccolibuketterna i en kastrull och koka upp grädden i en annan. Låt puttra en stund. Ta av gräddkastrullen från värmen och smält ner osten. Lägg i broccolibuketterna (som du mixar/mosar lite om det behövs). Servera med den kokta pastan och eventuellt någon mer grönsak.

Av Jempajenny - 7 maj 2009 15:05

Agnes vaknade naturligtvis till ganska snabbt igen. Och var otröstlig. Jag tog upp henne ur sängen, satte mig i soffan och hon somnade givetvis om i knät på mig och vaknade för en kvart sedan och var... otröstlig. Nu fick hon en flaska välling (vilket hon inte brukar få till mellis) och livet är lite bättre nu. Ibland fattar man inte nått!

Av Jempajenny - 7 maj 2009 13:09

Det strular riktigt med dagsovandet nu... I förmiddags somnade hon i vagnen när vi gick till kyrkan men hon sov bara en kvart. Alldeles för lite. Så hon var helt slut vid lunchtid och somnade sittandes i matstolen:


Jag tvättade av henne, lade henne i sängen och hon vaknade gnyendes efter 20 minuter! Alldeles för lite! Så nu har vi kampat en bra stund, Agnes och jag och äntligen har hon somnat om i sin säng! Det är jättejobbigt att hon är ledsen och gråter, men det gör hon ju för att hon är trött och behöver sova... Hoppas att hon verkligen kommit till ro nu!

Av Jempajenny - 7 maj 2009 12:21

Ja, vi traskade ju iväg här i regnet, bort till kyrkan för att äntligen testa ÖF där. Förväntans fulla kom vi fram till ett fullständigt öde församlingshem. En liten ensam kantor (?) satt inne på sitt kontor och tryckte...

"Är det ingen öppen förskola..?" undrade vi. 

Efter lite luskande redde vi tillslut ut att det var avslutning på en 4 H-gård en bit bort! Så himla typiskt! Kvinnan i församlingshemmet bjöd in oss på kaffe och rundvisning, men vi tackade nej. Kändes inte som om det var någon idé när det ändå var slut för terminen. 


Så med slokande huvuden traskade vi hemåt igen. Jenny och Joel hängde med in på en kopp kaffe och så hade vi lite "disco" här hemma istället innan de gick hem för att äta lunch. 


Så kan det gå!

Av Jempajenny - 7 maj 2009 08:03

Japp! Ny dag, nya tag...


Agnes somnade utan en massa skrik och gråt igår kväll. Hon var vaken ett par gången tidig morgon men kom till ro på egen hand. Vid 05 hämtade jag henne, vi brottades sen stund men sedan somnade hon om och vi gick upp strax innan 07. Det har blivit en liten vana att slå på TV4 Plus och titta på Teletubbies, Postis Pär och allt vad de heter. Sedan är det frukostsmörgås tillsammans, följt av välling i soffan och därefter toabesök för Agnes. Nu är hon nöjd och glad någon timme till (innan hon blir trött och vill sova) och kan underhålla sig själv ganska bra.


Idag tar vi en tur bort till församlingshemmet och testar deras öppna förskola. Av någon anledning så ligger både kyrkans och Skene ÖF:s babygrupp på torsdagförmiddagar. Eftersom vi har haft simkurs på torsdagseftermiddagar har det känts lite hektiskt att hinna med både och. Men nu är ju simkurserna slut för terminen så idag provar vi på just kyrkans verksamhet. Det ligger ju dessutom på promenadavstånd så det känns ganska lagom. 



Presentation


Välkommen! Så trevligt att just du hälsar på. Lämna gärna ett avtryck innan du går - det gör mig så glad att få kommentarer! För mer information om mig och bloggen klicka här nedan på "Visa presentation"

Lämna ett avtryck!

Fråga mig

0 besvarade frågor

Mina barn

  • Lilypie Third Birthday tickers
  • Lilypie First Birthday tickers

Samarbetpartners

Sök i bloggen

Kategorier

Senaste inläggen

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Maj 2009 >>>

Tidigare år

Omröstning

När tror ni Angus bestämmer sig för att titta ut?
 26-27 december
 28-29 december
 30-31 december
 1-2 januari
 3-4 januari
 5-6 januari
 7 januari på BF!
 8-9 januari
 10-11 januari
 12-13 januari
 14-15 januari
 16-17 januari
 18-19 januari
 20-21 januari

Arkiv

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards