En dans med svåra steg...

Alla inlägg under april 2009

Av Jempajenny - 22 april 2009 12:05

Agnes är ju, som tidigare sagt, ett litet matvrak. Hittills har hon bara ratat två rätter som jag lagat. Allt annat slukas med god aptit. Men hon kan inte äta barnmat på burk! Ibland kniper hon ihop munnen innan hon ens har smakat, men oftast så tar hon 3-4 tuggor och sedan kväljs hon och börjar klöka. Jag tänkte att nu ska vi prova burkarna från 8 månader. De är väl lite mer kryddade och har lite mer bitar som maten jag lagar. Men inte då! Vi har testat Mild Thaigryta (den spydde hon upp!) och Spaghetti och köttfärssås (det gick ner 5 skedar kanske, sedan knip igen.). Erbjuder jag henne min hemlagade mat efter burkmatsförsöken, äter hon glatt upp den så det beror inte på att hon inte är hungrig.


Fruktpuréer på burk går alldeles utmärkt, lika så köpegrötar. Men burkmaten går inte! Troligen hade jag lagat den mesta maten till Agnes även om hon ätit burkmat, men det hade varit så skönt att ibland då och då kunna ge henne en burk... Är det någon som kan rekommendera en 8-månadersburk som ert barn gillar? För jag vill inte ge upp riktigt än.

Av Jempajenny - 22 april 2009 11:16

Sambon är på skolfotboll idag och behövde då matsäck. Igår kväll lagade han iordning en pastasallad att  ha med sig. Det näst sista jag sa till honom (innan Puss och Hej då!) var: "Glöm nu inte matsäcken. "Nej, då" fick man till svar och jag såg hur han tog ut matlådan ur kylen och stoppade den i en plastpåse.


Nyss ringde telefonen... och gissa vem det var. Jo, sambon som glömt matlådan! Jag kan vara ganska glömsk och disträ emellanåt, men han tar verkligen priset! Som man brukar säga, hade inte huvudet suttit fast hade han glömt det också...


Han har många goda egenskaper min älskade, men gott minne är inte en av dem...

Av Jempajenny - 22 april 2009 09:25

Här kommer Dagens Agnes. Vi kör NS-kläder idag... Jeansen är egentligen 3/4-varianten men de funkar som långa jeans också, tycker jag. Blir bara lite mer baggy. Lära-gå-vagnen börjar faktiskt fylla sin funktion som just en gå-vagn. Agnes tar sig fram med den nu, lite stappligt och vingligt men det går framåt. Snart är det nog dags för ett litet videoklipp...

Jag la en kudde i vagnen för att dämpa eventuella fall, men det tyckte inte Agnes var en bra idé...

Av Jempajenny - 22 april 2009 08:11

... för det är faktiskt en ganska god morgon! Agnes hade någon uppvak tidig kväll (hon stod upp i sängen när sambon kom in!) men sedan sov hon ända till 05.10 då hon fick komma till oss, tutta lite och somnade om till strax innan 07. Det kan man ju leva med!


Agnes verkar må bra, fortfarande snorig men annars god aptit, gott humör och ingen feber. Jag är också lite bättre än igår men förkylningen verkar ha vandrat neråt i hals och luftrör. Hade en härlig whiskeyröst nu på morgonen och rosslig hosta. Men ingen feber. Blir dock matt vid minsta ansträngning, typ gå ner och hämta bröd i frysen. 


Återigen stort TACK till alla goa kommentarer! Den där besöksstatistiken blir liksom lite mer verklig när ni ger er till känna genom kommentarer också! Och det har faktiskt kommit in frågor från sex av er läsare! Jättekul! Låter fråglådan vara öppen under dagen också så kommer svaren till kvällen. Lämna gärna fler frågor, ni som inte har gjort det! 


Nu vill Agnes ha välling! Det är bara att lyda lilla sessan...

Av Jempajenny - 21 april 2009 20:02

Har i en hel del andra bloggar sett att man ibland har "frågestund" alltså man samlar ihop ett gäng frågor från ens besökare och besvarar dem i ett inlägg.


Nu kanske jag har lite hybris som tror att det finns människor därute som faktiskt har frågor de undrar över som handlar om lilla mig, och Agnes naturligtvis. Men vi kör ändå! Jag måste ändå snart gå och lägga mig och fortsätta kurera mig genom att sova... 


Så... är det något du undrar över om mig, eller Agnes?! 

Av Jempajenny - 21 april 2009 19:10

Jag fick gå och lägga mig och vila en stund efter maten. Blev alldelse yrslig och illamående och matt... Läskigt! Men nu mår jag lite bättre igen. Agnes var helt slut, så hon däckade av för en halvtimme sedan. Hoppas hennes natt blir lugn.


Sambon käkar chips och kollar på handbollen (vad annars?!) och jag ska kolla runt lite här bland mina favoritbloggar. De har blivit fler och fler... Men det är ju fantastiskt roligt att man har daglig kontakt med människor som man aldrig har träffat i verkliga livet. Tänk om man kunde samla ihop alla och träffas på riktigt någon gång. What a party!

Av Jempajenny - 21 april 2009 16:11

När sambon kom hem nu på eftemiddagen hade han köpt hem Salt & Blandat och Butterkaka. Han vet vad jag vill ha. Världens bäste sambo och pappa!


Nu är han och Agnes ute i trädgården och grejar lite så jag kan ligga här i lugn och ro på soffan och surfa/titta på TV och smaska i mig mitt sjukgodis...

Av Jempajenny - 21 april 2009 15:17

Här är lilla snorgärsen. Det går knappt att ta bilder på Agnes när hon sitter längre då hon snabbt som en vessla kryper fram till mig och kameran när jag sitter på golvet och fotar. Om man ställer henne mot något tar det lite längre tid innan hon hinner fram. Här är hon på väg att sätta sig, därav den något hukade ställningen.

Kolla in de matchande strumporna... och dagens napp är såklart lila *ler*

Presentation


Välkommen! Så trevligt att just du hälsar på. Lämna gärna ett avtryck innan du går - det gör mig så glad att få kommentarer! För mer information om mig och bloggen klicka här nedan på "Visa presentation"

Lämna ett avtryck!

Fråga mig

0 besvarade frågor

Mina barn

  • Lilypie Third Birthday tickers
  • Lilypie First Birthday tickers

Samarbetpartners

Sök i bloggen

Kategorier

Senaste inläggen

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30
<<< April 2009 >>>

Tidigare år

Omröstning

När tror ni Angus bestämmer sig för att titta ut?
 26-27 december
 28-29 december
 30-31 december
 1-2 januari
 3-4 januari
 5-6 januari
 7 januari på BF!
 8-9 januari
 10-11 januari
 12-13 januari
 14-15 januari
 16-17 januari
 18-19 januari
 20-21 januari

Arkiv

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards