En dans med svåra steg...

Alla inlägg under april 2009

Av Jempajenny - 27 april 2009 17:07

Idag har vi varit ute en massa också. Det är så skönt att bara kunna slänga på sig tofflorna och traska iväg. Det har varit värsta sommarvärmen här idag. Drygt 20 grader i skuggan och strålande solsken. Känner hur det stramar lite i kinderna, vilket påminner mig om att jag måste till apoteket och köpa solskyddsfaktor till Agnes. Det är ju bara att glömma att hon skulle sitta still på en filt i skuggan och leka. Och man kan ju inte tvinga på dem långärmat och långbent jämt...


Vi har ätit kvällsmat nu. Och Agnes har inte sovit sedan strax efter 14... Jag undrar verkligen hur länge hon ska orka vara vaken ikväll. Sambon är iväg till affären. Han fick ett ryck och fick för sig att baka banan- och chokladkaka. Dessutom har vi kört punka på Agnes vagn, så han skulle köpa ett reparationskit till den också så vi kan fixa det ikväll innan vi ska iväg till BVC imorgon.


Apropå det så ser era gissningar ut så här:


Jennie: 9260 g och 73,5 cm

Jessan: 9525 g och 72 cm

Katrin: 9750 g och 73 cm

Sambon: över 10 kg och 72,6 cm

Jag: 9345g och 72,5 cm

Fler som vill gissa?


Av Jempajenny - 27 april 2009 12:41

Försökte ge Agnes burkmat idag igen... Kyckling och cous-cou, kalvfrikadeller samt Hipps vegetariska pastarätt. Det gick inte alls! Det är väl bara att inse att hon inte äter burkmat. Burkgröten slinker dock ner.


Nu ska vi till Jenny och Joel!

Av Jempajenny - 27 april 2009 11:41

Idag skulle vi som vanligt ta de dagliga bilderna på Agnes (vilket blir svårare och svårare!), men hon hade inga planer på att sitta still och låta sig fotograferas. Först kröp hon ut i badrummet, ställde sig vid toaletten och bankade lite. Sedan var hon tvungen att kolla pappersåtervinningen. Inne i vardagsrummet utforskades dammsugaren och korgen med leksaker.


 


Sedan satte hon sig mitt på golvet och klappade händerna!



Vilken fotomodell, va?!

Av Jempajenny - 27 april 2009 09:13

Jag kom på att jag inte skrivit något om natten. Helt enkelt för att det inte finns så mycket att skriva.


Agnes har börjat knöla lite på kvällen när man ska lägga henne (innan sa hon ju ofta inte ett pip!), hon gnäller, stökar runt och det tar en stund innan hon kommer till ro. Men nu har hon faktiskt sovit till 05-tiden på morgonen, utan att vi har behövt gå in till henne ganska många nätter. Inatt började hon gny lite runt 03.30, men hon kom till ro själv. 


Nu är den stora frågan hur vi ska få henne att hoppa över 05-uppvaket också, alternativt somna om utan att tutta...

Av Jempajenny - 27 april 2009 07:49

Då var det måndag igen. Sambon har precis åkt till jobbet och Agnes jagar en glasburk med makaroner i. Den här veckan har vi faktiskt en hel del inplanerat - tack och lov!


Idag ska vi träffa Jenny och Joel. Eventuellt blir det en tur till skoaffären Visko, men det är inte säkert. Imorgon ska Agnes och jag till BVC för vägning, mätning och BOEL-test. Har nu lust att gissa på vikt och längd är det fritt fram! Bara roligt om ni vill delta i gissningstävlingen. Sist vi var på BVC,den 6 mars, vägde hon 8245g, var 68,5 cm lång och hade ett huvudomfång på 44,5 cm. 


På onsdag kväll är det Tupperwareparty hos en av mammorna i föräldragruppen. Och på torsdag så kanske det är föräldragruppsträff hos samma mamma. På torsdag är det ju också Valborgsmässoafton och då ska det tändas en eld här i området. Vi ska försöka hinna lägga på lite ris och grenar från trädgården innan brasan tuttas på. Vi har inga andra planer för Valborg och första maj. Ännu i alla fall.


Nu vill Agnes ha välling! Later...

         
Av Jempajenny - 26 april 2009 19:56

Ha, ha! Ikväll var jag riktigt wild and crazy och lämnade min trygghetszon genom att... välja en pizza jag aldrig ätit förr!


Är ni också som jag?! Har en eller två favoritpizzor som det alltid slutar med att man beställer trots att man spenderat 10 minuter med att lusläsa pizzamenyn...? Eller det kanske bara är jag.


Jennie undrar vilken pizza det blev. Det blev en "Marks special" (*ler*) med tomat, ost, champinjoner, lök, köttfärs (!) och färska tomater. Med tillägg av färsk vitlök. Det är en av mina andra grejer... att inte kunna beställa en pizza som den är utan att ta bort eller lägga till något... Men det är en annan historia!

Av Jempajenny - 26 april 2009 19:00

Ingen av oss orkar laga mat ikväll så det får bli pizza. Här i Örby finns det en hårfrisör, en Dialectbutik (!), en spelbutik/minilivs och en pizzeria. De två sistnämnda ligger ett stenkast från oss.


När vi skulle flytta ut hit talade alla infödda så gott om Örby pizzeria. Eleverna utbrast "De har ASGODA pizzor där!". Så med stora förhoppningar hämtade vi vår flyttpizza... som till vår stora besvikelse var en helt ordinär "pizzerian-på-hörnet-pizza".  Varken god eller osmaklig. En vanlig pizza liksom...

När vi bodde i Göteborg var en god pizza stenugnsbakad, med riktig mozarellaost och kanske parmaskinka, färska tomater och basilika på. Här ute heter pizzorna "Ismael´s special" och "Batman". Lite skillnad. 

Av Jempajenny - 26 april 2009 17:03

Idag har vi inte varit inne många minuter. Därav det något bristfälliga bloggandet.


I förmiddags åkte vi först till Strands i Fritsla. De har marknadfört sig som GeKås, fast bättre... Vilken sunkig affär! Det vara bara skit... Eller jo, de hade en fin hammock, men den kostade 1895:-. Lite för saftigt för vår budget. Vi skulle titta på en högtryckstvätt där, men den var så yttepytteliten att det fick vara.


Sedan styrde vi kosan mot Horndals Handelsträdgård för att inhandla lite växter. Det blev de obligatoriska penséerna:



Ett par tomatplantor, en kruka rosmarin och några smultronplantor:


Vi köpte också några fröpåsar som vi satt i krukor, bl a solrosor, basilika, persilja, dill, luktärter... Men de får ni se senare. Inget kul att fota en kruka full med endast jord.


Eftermiddagen har vi spenderat ute i trädgården. Jenny och Joel kom över en stund och barnen invigde sandlådan. Ett stort traktordäck som är nedgrävt i gräsmattan fyllt med sand. Det fanns här när vi flyttade in. Agnes var väl mest intresserad av att äta sanden, men Joel han grävde och krattade och hade det jättekul! Han går nu föresten, stora killen!


Vi hann också med att lukra lite i rabatterna och då hittade jag denna blomma:


Någon som vet vad detta är? Jag vet det nämligen inte. Karin B upplyste om att det är en botanisk tulpan. Tack för det!


Och nu är de andra tulpanerna på väg att slå ut också. Och en del har redan gjort det:


Så härliga att se! Och så rotade vi fram vårt vindspel också och hängde upp på altanen:







Nu hänger det där och plingar rofyllt

















Vi har haft en jättefin dag! Hoppas ni haft det också...

Presentation


Välkommen! Så trevligt att just du hälsar på. Lämna gärna ett avtryck innan du går - det gör mig så glad att få kommentarer! För mer information om mig och bloggen klicka här nedan på "Visa presentation"

Lämna ett avtryck!

Fråga mig

0 besvarade frågor

Mina barn

  • Lilypie Third Birthday tickers
  • Lilypie First Birthday tickers

Samarbetpartners

Sök i bloggen

Kategorier

Senaste inläggen

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30
<<< April 2009 >>>

Tidigare år

Omröstning

När tror ni Angus bestämmer sig för att titta ut?
 26-27 december
 28-29 december
 30-31 december
 1-2 januari
 3-4 januari
 5-6 januari
 7 januari på BF!
 8-9 januari
 10-11 januari
 12-13 januari
 14-15 januari
 16-17 januari
 18-19 januari
 20-21 januari

Arkiv

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards